ZTE Star 2 – смартфон с гласово управление

Новият смартфон ZTE Star 2 предоставя голям 5-инов екран с резолюция Full HD (снимка: Business Wire)

Новият смартфон ZTE Star 2 предоставя 5-инов екран с резолюция Full HD (снимка: Business Wire)

Китайският производител ZTE обяви нов смартфон Star 2, способен да изпълнява гласови команди. Моделът запазва дизайна на своя предшественик и покрития със стъкло заден корпус, но е доста по-производителен.

ZTE Star 2 разчита на едночипова система (SoC) Snapdragon 801 с четири ядра и има голям 5-инов екран с резолюция Full HD. Предвидени са 2GB RAM и 16GB флаш-базирана памет, която може да се разширява с microSD карти.

Налични са две камери – основна с резолюция 13 мегапиксела и предна за селфи с резолюция 5 мегапкисела. Смартфонът има дебелина 6,9 мм, батерия с капацитет 2300 мАч и модем за 4G мрежи.

Отличителна черта е функцията за гласови команди, която е реализирана чрез съчетаниe от хардуер и софтуер. Star 2 може да разпознава определени гласови команди – за позвъняване, пускане и спиране на приложения, управление на камерата, търсене на място при шофиране и др., без да използва Google Now или друг гласов асистент.

ZTE Star 2 работи под управление на операционна система Android 4.4 с фирмения интерфейс MiFavor 3.0. Моделът вече е достъпен на пазара на цена от 400 долара.

Коментар