Индийски смартфон съперничи на iPhone 6 Plus

Първият модел Yureka е сходен на епълския iPhone 6 Plus, но струва само 142 долара

Първият модел Yureka е сходен на епълския iPhone 6 Plus, но струва само 142 долара

Индийският производител на смартфони Micromax ще отстоява родния си пазар от набезите на Xioami и разбира се – на Apple. Компанията обяви новия си бранд Yu, под който ще продава смарфони с операционна система Cyaonogen OS, базирана на Android.

Първият модел Yureka е сходен на епълския iPhone 6 Plus, но струва само 142 долара. С това устройство Micromax ще конкурира най-вече китайската Xiaomi, която иска да завладее и пазара в Индия след постигане на доминация в родината си.

Yureka има 5,5-инчов IPS екран с резолюция 1280х720 пиксела, защитен със стъкло Gorilla Glass 3. Устройството разчита на 8-ядрен, 64-битов процесор Snapdragon 615 с тактова честота 1,5GHz и графичен ускорител Adreno 405.

Yureka работи под управление на операционна система Cyaonogen OS, базирана на Android

Yureka работи под управление на операционна система Cyaonogen OS, базирана на Android

Моделът се предлага с 2GB оперативна памет и 16GB вградена флаш памет, която може да се разширява с microSD карти. Налични са две камери – основна 13MP с датчик Sony Exmor и предна с резолюция 5MP.

Yureka може да работи с две сим карти и в LTE мрежи. Смартфонът има размери 154,8х78х8,8 мм и батерия с капацитет 2500 мАч.

Системата Cyanogen OS 11 предлага повишена производителност и удобство, както и допълнителни технологии за защита на данните и персонализация. Yureka ще излезе на пазара през януари на цена от 8999 рупии или $142, като Amazon вече приема предварителни поръчки.

Коментари по темата: „Индийски смартфон съперничи на iPhone 6 Plus”

добавете коментар...

  1. MUHAAAAA

    ZIGANIIKA

Коментар