Foxconn Ultra Nano PC – ултратънък неттоп за дома и офиса

Мини компютър от тайванския гигант Foxconn е на път да промени представата за неттопите, които все още са слабо разпространени на пазара. За разлика от други подобни устройства, моделът Foxconn Ultra Nano PC е изключително компактен и тънък – има размери само 125х125х13 мм.

Foxconn Ultra Nano PC е изключително компактен и тънък – има размери само 125х125х13 мм

Foxconn Ultra Nano PC се побира в корпус с височина само 13 мм

Неттопът стъпва на процесор Intel Bay Trail Z3735 с пасивно охлаждане и е подходящ за използване в офиса и у дома. Малките размери го правят удобен за закрепване на гърба на монитора, както и за лесно пренасяне, подобно на таблет.

Четириядреният процесор работи на тактова честота 1,33GHz, която може автоматично да се повишава до 1,86GHz. В чипа е интегрирано графично ядро Intel HD Graphics от седмо поколение с поддръжка на API DirectX 11.

Конфигурацията включва 2GB оперативна памет DDR3L и твърдотелен диск с капацитет 64GB. Предвидени са три порта USB 2.0, слот за карти памет SD, SDHC и SDXC, безжични модули Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11b/g/n, видеоизход HDMI и 3,5-милиметрово гнездо за слушалки.

Foxconn Ultra Nano PC консумира не повече от 10 вата и работи под управление на операционни системи Windows 8.1, Ubuntu и Android. Неттопът се очаква на пазара през първото тримесечие на 2015 г., но цената все още не е обявена.

Коментари по темата: „Foxconn Ultra Nano PC – ултратънък неттоп за дома и офиса”

добавете коментар...

  1. R

    Нали има Wi-Fi

  2. m

    Без LAN порт е общо взето безсмислено. Иначе подобни компютри има за по $70. Имам предвид конкретен модел (който ако се поръча 100 броя вече ще струва $50).

Коментар