Смарт телевизорите на Samsung минават на Tizen

Samsung залага на платформа Tizen в новите си смарт телевизори

Samsung залага на платформа Tizen в новите си смарт телевизори

Всички нови модели смарт телевизори, които Samsung планира да пусне през 2015 г., ще се управляват от операционна система Tizen, съобщи официалният блог на корейския производител. Новата среда ще има по-опростен и понятен интерфейс от сегашния интерфейс Smart Hub.

С помощта на Wi-Fi Direct пък ще бъде осигурен достъп на Smart TV до информацията в смартфони, таблети и други мобилни устройства, както и обратно. В резултат на това потребителите ще могат да гледат ТВ предавания на мобилните си устройства и да пускат съдържание от тях на големия екран на телевизора.

Предвидени са също така средства за интеграция на Smart TV с геймърски конзоли, медийни центрове и друга домашна електроника – това ще позволи използване на телевизора като управляващ център в умния дом.

В допълнение, смарт телевизорите на Samsung ще могат автоматично да намират и да се свързват с носими устройства, които поддържат спецификацията Bluetooth Low Energy (BLE). Очаква се Samsung да покаже Tizen телевизори на изложението CES 2015 г. в Лас Вегас от 6 до 9 януари.

Коментар