Invisible Secrets 4 пази личната информация

Софтуерът Invisible Secrets 4 не само криптира данните и файловете за безопасно съхранение и сигурен пренос през мрежата, но също така ги “маскира” и скрива на места, които външно изглеждат напълно невинно, като графични файлове (jpeg, bmp), аудио файлове (wav) или уеб страници (html). Тези типове файлове са перфектна маскировка за поверителна информация и се наричат файлове-куриери.
Методът е известен под името стеганография и макар че не предоставя 100% защита, то поне затруднява значително опитния хакер, който трябва най-напред да идентифицира файла-куриер, след това да извлече поверителната информация от него и чак след това да се заеме с разбиването на кода.
Invisible Secrets 4 използва силни алгоритми за криптиране на данни, в това число и AES – Rijndael, Blowfish, Twofish, RC4. Криптирането и скриването на файловете става директно от Windows Explorer, след което те могат да се изпращат по електронна поща или през Интернет. Модулът Password Manager съхранява пароли в криптирани списъц и може да генерира случайни пароли.
Заслужват внимание и други полезни функции като унищожаване (без възможност за възстановяване) на файлове, папки и следи в Интернет; ограничаване на използването на дадени приложения чрез защитата им с парола; възможност за създаване на пакети, които се декриптират сами, и изпращането им по електронната поща; и Cryptboard – контейнер за най-ценните файлове, които можете да управлявате отделно от останалите по лесен и интуитивен начин.
Поддържани платформи:Windows
Официална страница: Neobyte Solutions
Цена:
$39.95 за единичен лиценз
Даунлоуд: Invisible Secrets

Коментар