Турция влезе в Топ 3 на спамърите

Турция се нареди веднага след САЩ и Русия в класацията на най-големите разпространители на спам в света, по данни на Infomatics Online. През първото тримесечие на годината делът на южната ни съседка в спама се е увеличил от 3,8 на 5,9%.

САЩ продължават да са номер едно с 15,4% дял от световния спам трафик, докато техният геополитически конкурент Русия държи 7,4%. След Турция пък се нареждат държави като Китай, Бразилия, Южна Корея, Полша, Италия, Германия, Великобритания, Испания и Франция. Техният общ дял от спама възлиза на 29%.

За последното тримесечие на миналата година първото място на САЩ в спама беше обезпечено от 21,3 дял от световния трафик. Тогава Русия за първи път се изкачи на второ място, благодарение на 8,3% дял от спама. Китай пък беше трети с 4,2%, сега вече изместен от Турция.

На всеки три секунди в интернет се появява един смап-ориентиран сайт, което означава, че в денонощието никнат десетки хиляди такива сайта, твърди компанията за сигурност Sophos. Оказва се, че 92,3% от всички електронни съобщения пред първото тримесечие са били спам.

Коментар