Излезе мрежова версия на AVG 8.0

Нова, мрежова версия на популярния софтуер за сигурност AVG Internet Security 8.0 осигурява централизирано управление и конфигуриране на до 3000 свързани настолни компютри, лаптопи и файлови сървъри.
AVG Technologies обяви продукта по време на конференцията за сигурност RSA в Сан Франциско. Мрежовото издание на AVG 8.0 следва пускането на десктоп версията през февруари. Софтуерът пази от появяващите се заплахи, вкл. уеб експлойти, файлове, които се изтеглят без знанието на потребителя, фишинг и руткит и осигурява подобрена защита срещу традиционни заплахи от рода на вируси, спайуер и троянски коне.
AVG Internet Security 8.0 Network Edition работи дискретно, като свежда до възможно най-малка степен използването на системни ресурси. Ниското използване на ресурси е от полза  за много организации, които използват по-стари персонални компютри, или за вече преминалите към операционна система Vista, която изисква повече ресурси.
В допълнение към предлагането на централизирано конфигуриране и отчитане, мрежовата версия на AVG 8.0 поддържа отдалечена инсталация, изпълнение на политики по сигурност и централизираното осъвременяване.
Мрежовите версии на AVG Internet Security 8.0 и AVG Anti-Virus 8.0, както и специфични внедрявания и на двата продукта за Microsoft Small Business Server вече са достъпни за потребителите с една година неограничени осъвременявания на антивирусните дефиниции и програмата и техническа поддръжка.
AVG 8.0 поддържа компютри, работещи под 32-битови и 64-битови операционни системи Windows. В България софтуерът може да бъде изтеглен за изпробване от адрес www.avgbulgaria.com/trial и закупен чрез мрежа от независими риселъри.
Цената за 5 компютъра с едногодишен абонамент за антивирусни осъвременявания на AVG 8.0 Network Edition започва от 338.58 лв. за варианта Anti-Virus и 550.20 лв. за варианта Internet Security, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор. Цената на AVG 8.0 SBS Edition за 5 компютъра с едногодишен абонамент за антивирусни осъвременявания започва от 524.34 лв. за варианта Anti-Virus и 719.50 лв. за варианта Internet Security.

Коментар