UHD алианс ще задава стандартите за ТВ качество

Холивудски студиа, производители на потребителска електроника, разпространители на съдържание и технологични фирми сформираха UHD съюз (UHD Alliance). Обединението ще работи за утвърждаване на нови стандарти, които да подкрепят иновациите във видео технологиите, включващи 4К и по-висока резолюция, висок динамичен диапазон, широка цветова гама и потапяне в 3D аудио.

Усилията на UHD Alliance са насочени към домашния потребител. Целта е да бъдат осигурени първокласни Ultra-HD устройства и съдържание, които са ясно обозначени, така че потребителите ще могат лесно да ги разпознават в магазина.

Алиансът обединява компании като DirectTV, Dolby, LG, Netflix, Panasonic, Samsung, Sharp, Sony, Technicolor, The Walt Disney Studios, Twentieth Century Fox и Warner Bros. Entertainment. „Съюзът ще насърчи развитието на висококачествено UHD съдържание, разграничавайки телевизорите, които осигуряват най-доброто UHD визуално изживяване”, заяви Хънсук Ким, президент на Visual Display Business в Samsung.

UHD Alliance има за цел да гарантира, че всички звена по веригата – от производството, разпространението и потреблението на съдържание до възможността за възпроизвеждане на устройствата – отговарят на определените стандарти за високо качество.

Съюзът ще въвежда стандарти, които са отворени и позволяват гъвкавост на пазара, като в същото време дават на потребителите увереността, че могат да гледат съдържанието, което искат, на своите устройства. В следващите месеци групата ще се събере, за да очертае технологична пътна карта за бързото развитие на UHD технологиите в световен мащаб.

Коментари по темата: „UHD алианс ще задава стандартите за ТВ качество”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Едва ли ще мине без нови иновативни DRM постижения…

  2. mhm

    Сега ще излязат епъл с техен революционен формат от 3927х1943 и ще го наложат на масата безмозъчни потребители 😀

Коментар