Acronis пусна софтуер за масови инсталации

Вече е достъпна финалната версия версия 3.0 на софтуера Acronis Snap Deploy, предназначен за бърза масова инсталация на конфигурации на персонални компютри.
С помощта на това приложение, ИТ мениджърите могат лесно да добавят и настройват голям брой компютри едновременно.
 „Вместо да настройват всяка машина индивидуално и после да инсталират приложенията, клиентите използват софтуера, за да инсталират бързо стандартно, еднакво изображение – включително операционната система и всички приложения – на всяка машина”, обяснява Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на Acronis.
Бета версията на Acronis Snap Deploy 3.0 излезе миналия месец. Потребителите намират този продукт за особено полезен в приложения, където системните конфигурации са стандартизирани, например в сферата на образователните институции и държавните организации, както и за счетоводни програми и обичайни приложения, които се използват в офиса.
Конфигурациите на изображения, създадени от Acronis Snap Deploy, могат да бъдат инсталирани от оптичен диск или да бъдат едновременно масово инсталирани към десетки или стотици компютри в локалната мрежа. Със софтуерната добавка Acronis Universal Deploy, която се лицензира отделно, ИТ мениджърите могат да настройват нови системи с различен хардуер и все още да използват оригинално запазените изображения.
Драйверите за устройствата могат да бъдат автоматично или ръчно избрани, което е нужно, за да се осигури правилното първоначално зареждане на компютъра.
Сред новите характеристики, включени във версия 3.0, e Wake-on-LAN, която позволява отдалечено първоначално зареждане на изключени компютри, дори ако те не се намират в една мрежа с Acronis Deploy Server. Масова инсталация може да се извършва централизирано, от едно място, и по предварително създаден график.
Продуктът поддържа Microsoft Windows Server 2008, предварително инсталираната работна среда (PE) (WinPE 2.0/BartPE) и сигурност чрез филтриране по MAC, защита на изображение с парола и предотвратяване на неупълномощено изпълнение на компонентите за първоначално зареждане.
Продуктът е на разположение във версии за работни станции и за сървъри, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор – партньор на Acronis.

Коментар