Японците залагат на интернет телевизори

Нови, интернет базирани телевизори ще наводнят японския пазар към края на следващата година. Моделите ще приемат всички програми от националните спътникови и кабелни телевизионни канали, а в бъдеще и чужди предавания, съобщават източници от японското министерство на вътрешните работи и комуникациите, цитирани в интернет медии.
Произвеждани в заводите на Sony и Matsushita, новите телевизори ще бъдат свързани по високоскоростни интернет линии, чрез които ще приемат неограничено количество програми. Очаква се да бъдат предложени услуги от рода на “програми по заявка”, т.е. потребителите ще могат да гледат желаните от тях предавания по всяко време.
В момента японците сключват абонаментни договори с операторите, за да имат достъп до ограничен пакет от телевизионни програми. Новият подход на неограничено предлагане и унификация на телевизорите би трябвало да намали тяхната цена и да поощри конкуренцията сред производителите.
На по-късен етап се очаква интернет телевизорите да бъдат доразвити така, че да приемат освен националните, но и външни канали.

Коментар