Net Nanny 5.6 – родителски контрол на интернет достъпа

Софтуерът Net Nanny е предназначен за защита на достъпа на деца до неподходящо за тях съдържание в интернет. Програмата датира от 1994 г. като първият клиентски Интернет филтър. През януари 2007 компанията ContentWatch придоби този многоуважаван продукт и го добави към версията за домашни потребители на съществуващата програма за филтриране на съдържание ContentProtect. В резултат на този съюз се появи и версията Net Nanny 5.6.
Инсталацията на продукта е лесна и бърза. Без никакви настройки, той блокира достъпа до осем категории нежелани уеб сайтове като порнография, хазарт, наркотици и алкохол. С изключение на чат, всички останали са блокирани по подразбиране.
Net Nanny записва всички посещения на уеб сайтове и всички разговори в чата на услуги като AOL, Google, Microsoft, MySpace, Yahoo и други. Когато един компютър се използва от възрастни и деца, добре е да се конфигурират индивидуални настройки за всеки потребител. Те могат да са свързани с потребителските акаунти в Windows или да са дефинирани като потребителски профили, специфични за Net Nanny. Продуктът предлага отлична поддръжка и за семействата с повече компютри (допълнителните лицензи са на половин цена).
Net Nanny позволява ограничаване на времето на ползване на Интернет от децата. За всяко дете можете да зададете седмичен график и общо време в Интернет за ден или седмица. Продуктътизползва интернет време, така че не може да бъде мамен чрез превъртане на системния часовник или времевата зона.
Софтуерът предлага също така контрол на достъпа до седем специфични игри в Интернет. Компанията ContentWatch търси възможност да добави блокиране на игри на базата на техния рейтинг, както е в системата за родителски контрол, вградена във Vista. Докато това се случи, потребителите на Vista могат да използват и двата метода, тъй като Net Nanny е напълно съвместим с вградената във Vista система.
Официална страница: www.netnanny.com/
Цена: $39.99
на лиценз
Даунлоуд: Net Nanny 5.6

Коментар