HDMI джаджа превръща монитора в Windows компютър

HDMI устройство Hannspree Micro PC се включва към монитора, за да го превърне в пълноцен компютър под управление на Windows

HDMI устройство Hannspree Micro PC се включва към монитора, за да го превърне в пълноцен компютър под управление на Windows

Миниатюрна джаджа, която се свързва към HDMI порт, може да превърне сензорния монитор в пълноценен компютър. Решението се предлага от европейския ритейлър The Stick PC Store. Разчита се, че подобна „двойка” ще замени успешно компютрите от типа „всичко в едно”, наричани още моноблоци.

HDMI устройството Hannspree Micro PC стъпва на процесор Intel Atom Z3735F (Bay Trail) с четири изчислителни ядра с номинална тактова честота 1,33GHz, която може да се увеличава динамично до 1,83GHz, и графичен контролер Intel HD Graphics, допълнени с 2GB оперативна памет.

Hannspree Micro PC разчита на процесор Intel Atom Z3735F с четири изчислителни ядра

Hannspree Micro PC разчита на процесор Intel Atom Z3735F с четири изчислителни ядра

Мини компютърът е оборудван с 32GB вградена флаш памет и разширителен слот за microSD карти, безжимни адаптери Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, портове USB и Micro-USB и интерфейс HDMI за свързване към монитора.

23-инчовият дисплей HannsG, с който се предлага решението, има резолюция Full HD 1920х1080 пиксела и време за реакция 5 милисекунди. Екранът поддържа 10-точков мултитъч интерфейс и има вградени 1,5-ватови говорители.

Системата работи под управление на операционна система Windows 8.1 и се предлага на цена около 400 евро. Комплектът включва безжични клавиатура и мишка Cherry DW3000, които работят с помощта на малък USB приемник, поставен в мини компютъра.

Коментари по темата: „HDMI джаджа превръща монитора в Windows компютър”

добавете коментар...

 1. hokutoshinken

  На мен ми трябва само флашката, мишка и клавиатура си имам (безжични) , hdmi си имам на тиливизура…

 2. :)

  HanssPree, HannsG……добре доказали се в България като СВРЪХБОКЛУЦИ продукти.
  Халал да са му на тоя, дето си ги купи 😉

 3. Mir4o

  Реклама на джаджа, пък цената за комплект?!?!?!
  Аналогичните All-In-One компютри, започват от 1100лв. имат 1ТВ диск и 4GB RAM, но пък не можеш да си ги носиш в джоба.

 4. Баба

  Това е цената на целия комплект, бабе – с монитора, флашката, клавиатурата и мишката 🙂

 5. Потребител

  С какво тази джаджа се различава тооолкова много(освен операционната), че е 5 пъти по скъпа от конкурентните такива с android ?

Коментар