Частна езикова гимназия „Проф. Иван Апостолов“ навърши 15 години

Днес, 23 април 2008 г. Частната английска езикова гимназия „Проф. Иван Апостолов“ навършва 15 години от своето създаване. По този повод гимназията организира тържество, което ще се състои в аула "Максима" на Университета по архитектура, строителство и геодезия, на ул."Христо Смирненски" №1, в София. В същата зала е открита и първата за гимназията учебна 1993/94 година.
На събитието са поканени проф. Димитър Токушев и доцент Пламен Киров, съдии от Конституционния съд на Република България, Лютви Местан, председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание, заместник председателите на Комисията Валентина Богданова, Димитър Камбуров и Маргарита Кънева, министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, Валерия Николова, началник на кабинета на министъра, проф. Георги Петканов, проф. д-р Тенчо Колев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Цветан Давидков, заместник – кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Столичния общински съвет Малина Едрева, представители на Министерството на образованието и науката, на Българската асоциация на частните училища, на научната общност и народни представители. Ръководството на Частна езикова гимназия „Проф. Иван Апостолов“ кани на тържеството и всички завършили ученици, техните родители, учители и прятелите на гимназията.
Гимназия „Проф. Иван Апостолов“ е едно от първите модерни средни училища в България, чиито опит и традиции водят началото си още от зората на частното образование у нас. Въпреки това гимназията е и едно от най-иновативните учебни заведения, внедрявайки и развивайки непрекъснато най-новите форми на образование, сред които проектно базирано обучение и симулационни бизнес игри. На 16 – 18 май гимназията ще проведе за своите ученици десетото издание на ролевата бизнес игра The Game, създадена от професор Нанде, възпитаник на Харвард. Играта симулира реални бизнес процеси и е изключително иновативно средство за подготовка на учениците.
Повече информация за гимназията и за иновативните методи на обучение в нея можете да откриете на Интернет сайта http://ivanapostolov.bg/bg/.

Коментар