Новият антивирус на AVG е достъпен за сваляне

Най-новата, безплатна версия на популярния антивирусен софтуер AVG Anti-Virus Free 8.0 вече е достъпна за сваляне, съобщиха от разработчика AVG Technologies. Решението обединява защита срещу вируси и спайуер чрез нова комбинирана технология.
Безплатният продукт не включва проактивното безопасно търсене (защита от файлове, които се изтеглят без знанието на потребителя) на пълния модул LinkScanner, който е част от платените продукти на AVG. Не е включена и защитата срещу хакери, кийлогъри, спам, фишинг атаки и изтегляния на файлове със зловреден код, които идват чрез софтуера за моментален обмен на съобщения и приложени файлове от привидно приятелски източници.
За безплатния продукт също така не важи денонощната поддръжка по имейла, която се осигурява на потребителите на платените продукти.
„AVG Free не защитава срещу цялата гама на днешните пренасяни чрез Интернет заплахи. За цялостна защита потребителите трябва да разгледат платените ни продукти, които сканират и блокират заплахите, преди те да могат да заразят компютъра или да нарушат работата”, уточни Карел Облук, главен технически директор на AVG Technologies.
Платената версия на AVG 8.0 излезе през февруари 2008 година. Домашните потребители могат да избират между пакета за цялостна защита Internet Security, AVG Anti-Virus или AVG Anti-Virus plus Firewall, a корпоративните имат на разположение мрежови версии на Anti-Virus и Internet Security, както и файлов и мейл сървър въз основа на Anti-Virus.
AVG Free 8.0 е предназначен за лична и некомерсиална употреба за единични компютри под Windows 2000, XP или Vista. Продуктът е публикуван на английски и японски, а други езикови версии се планират през следващите няколко месеца.
Макар и AVG Technologies да не осигурява поддръжка за AVG Free 8.0, компанията се е ангажирала с уеб-сайт и потребителски форум на адрес http://free.avg.com. Новата безплатна версия е достъпна за изтегляне и от сайта на „Бизнес Софтуер Дистрибутор”.

по темата: „Новият антивирус на AVG е достъпен за сваляне”

добавете коментар...

  1. Readerr

    Информацията не е подробна! AVG 8 не се инсталира на компютри с Windows XP SP1 и Windows 2000 без SP4!

Коментар