Квантовите телевизори на Samsung вече са в продажба

Цените на първите телевизори с квантови точки на Samung започват от над 5000 долара

Цените на първите телевизори с квантови точки на Samung започват от над 5000 долара

Samsung пусна в продажба първите си телевизори с извит екран, изпълнен по технология с квантови точки. SUHD TV вече са достъпни на пазара в Южна Корея, като цените започват от над 5000 долара за най-малкия модел с 55-инчов екран.

Достъпни са и модели с диагонал 65, 78 и 88 инча, уточнява Yonhap. Тези нови телевизори работят под управление на операционна система Tizen, която замени Android в телевизорите на Samsung – модели 2015 г.

По-късно квантовите модели ще излязат и на пазарите в Европа и САЩ, увери Samsung, но без да се ангажира с конкретни срокове и цени. Компанията планира да продаде 60 милиона телевизора през настоящата година, като около 6 милиона от тях ще бъдат квантови.

Новата технология добавя към обикновения LCD панел слой от специални светлоизлъчващи елементи – нанокристали. Благодарение на тази подсветка, се подобряват показатели като цветопредаване, контраст и енергийна консумация.

Коментари по темата: „Квантовите телевизори на Samsung вече са в продажба”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Човек като каже квантово, то разбира квантови компютри. Но на практика квантовата механика е част от физиката на всяко тяло (т. е. всички предмети, които използваме са квантови в най-общ смисъл).
    В случаят става дума за така наречените “квантови точки”.

  2. ?

    Чиста маркетингова измама, няма нищо квантово в тези телевизори.

Коментар