Bosch купи разработчика на IoT софтуер ProSyst

Bosh ще подсили IoT платформата си със софтуера на ProSysyt

Bosh ще подсили IoT платформата си със софтуера на ProSysyt

Bosch планира да придобие разработчика на междинен и интеграционен софтуер ProSyst – компания с офиси в София и Кьолн и 110 души персонал.

Сделката ще се реализира от дъщерното дружество на немския гигант – Bosh Software Innovations GmbH. Предстои одобрение от антитръстовите органи. Цената на придобиването не се съобщава.

ProSyst специализира в разработката на софтуер за „интернет на нещата”, който улеснява взаимодействието между свързаните устройства и централна облачна система. Клиенти на компанията са производители на техника, автомобили и компютърни чипове, фирми от областта на телекомуникациите и енергоснабдяването.

Софтуерът на ProSyst, базиран на Java и технологията OSGi, може да бъде инсталиран, актуализиран, спиран или деинсталиран автоматично и дистанционно, без да е необходимо рестартиране на устройството. Отдалеченият достъп най-често се осъществява чрез интеграционен софтуер, осигуряващ интелигентно контролиране и настройване на устройствата от разстояние.

Например, софтуерът може да анализира получена информация за цените на тока или прогнозата за времето и да я прехвърли към отоплителната система, която ще се включи на икономичен режим.

Софтуерът на ProSyst поема и ролята на „преводач” – за да се свържат отоплителната система, домакинските уреди и камерите за видеонаблюдение в умния дом, всички те трябва да „говорят” на един език. Това е доста трудно, когато устройствата са от различни производители, ползват различни протоколи за комуникация или не могат да се свързват с интернет.

Bosch Software Innovations предлага цялостни решения за „интернет на нещата”. Основният продукт на компанията е платформата „Bosch IoT Suite”, която след сделката ще бъде допълнена със софтуер на ProSyst, най-вече в компонентите за управление на устройствата.

Коментари по темата: „Bosch купи разработчика на IoT софтуер ProSyst”

добавете коментар...

  1. Оххлюфф

    Хм, коя е злата баба точно, че аз се сещам за няколко 😉 ?

  2. Борш

    А дано разкарат онази зла баба от ProSyst, която отвращаваше и прогонваше всички програмисти да бягат от там.

Коментар