Fast Image Resizer v0.96 – за бързо преоразмеряване

Fast Image Resizer е малка безплатна програма за бърза промяна на размерите на изображения. Тази операция се извършва лесно и с високо качество. Програмата може да се инсталира на твърдия диск на компютъра и да се стартира от менюто Programs или да се изпълнява директно от USB флаш памет или CD.
След стартиране на програмата, трябва да се избере предпочитана резолюция от кутия  Resolution и с помощта на менюто Send To на Windows Explorer да се подберат изображенията, чийто размери ще се променят. Те се влачат и се пускат в една кутия от прозореца на Fast Image Resizer, с което започва тяхното оразмеряване до избраната резолюция.
При този процес могат да се конфигурират качеството на алгоритъма на оразмеряване (добро, отлично и най-добро) и качеството на получените JPEG файлове (препоръчителните стойности за този параметър са между 60 и 95).
Повечето цифрови фотоапарати записват във файла на изображението допълнителна информация (EXIF) като дата, време на експонация, марка и модел на апарата, светкавица, позиция по време на снимката и др. Fast Image Resizer запазва тази EXIF информация в оразмерената версия. Тя е полезна в случаите, когато се използва опцията ротация на изображенията преди промяна на размера, за да могат да се гледат при най-добро качество, особено на мобилни телефони или PSP (Playstation Portable).
По-важни характеристики:
– Бърза и качествена промяна на размера на изображението; 
– Конфигуриране на качеството на алгоритъма и JPEG качеството;
– Записва получените файлове в нова папка или в същата папка, където са оригиналните файлове;
– Копира EXIF информация от оригиналното изображение;
– Лесна манипулация на файловете с меню Send To на Windows Explorer.
Операционна система: Windows
Даунлоуд: http://adionsoft.net/fastimageresize/

Коментар