Сръбски телеком със 100GB Етернет към Европа

„Телеком Сърбия” ще ползва 100Gb Етернет мрежов трафик, доставян от Интерут, собственик на българския алтернативен оператор Telecom Partners Network (TPN).
Чрез услугата Ethernet Clear сръбският телеком ще се свързва и с точките на присъствие (PoPs) на компанията в Лондон, Милано, Париж, Амстердам, Виена, Франкфурт, Прага, Будапеща, Тимишоара и Ню Йорк. Сметки и спорни фактури ще се проверяват онлайн чрез уеб портал. 
Споразумението с най-развитата и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа – Интерут – осигурява на телекома много по-голямо присъствие в Западна и Централна Европа.
Търсенето на широколентов интернет достъп и мултимедийни услуги продължава да расте в Европа, като абонатите само на широколентови услуги вече са над 77 милиона. Еthernet Clear на Интерут се явява бюджетно решение за операторите, които искат достъп до повече точки на присъствие в Европа, посочиха от компанията.
„Ethernet има потенциала и гъвкавостта да се превърне в преобладаваща технология на свързване. Нарастващият брой заявки за Ethernet, които получаваме, показват, че технологията се избира заради по-ниската цена и отворените стандарти”, коментира Владимир Хендрик, регионален мениджър на Интерут за Централна и Източна Европа и директор на компанията за България.
Интерут подписа няколко споразумения с телекоми от Централна и Източна Европа, последното от които бе миналия месец с руския оператор Ростелком за изграждане на нова, с 50% по-бърза цифрова магистрала между Европа и Азия.
”Надеждността и по-големият капацитет на нашата Ethernet услуга я правят много подходяща за амбициозни оператори от нововъзникващите пазари, които искат да се наложат на глобалната сцена”, допълни Хендрик.

Коментар