Услуга на Opera и Telenor не таксува мобилния трафик

App Pass дава достъп до група мобилни приложения, които се ползват без заплащане за трафик

App Pass дава достъп до група мобилни приложения, които се ползват без заплащане за трафик

Две норвежки компании – Opera Software (разработчик на едноименния браузър) и телеком операторът Telenor – обявиха услуга, която позволява на клиентите да ползват мобилни приложения, без да плащат за трафика.

Услугата се реализира чрез функция App Pass за компресиращото приложение Opera Max, което разработчикът пусна миналата година за Android устройства. С негова помощ потребителите могат да постигнат значителни икономии на трафик. Сега определени приложения могат да се ползват напълно безплатно чрез App Pass за Opera Max.

Услугата е насочена преди всичко към потребителите в развиващите се страни, където смартфоните стават все по-популярни, а в същото време тарифните планове на мобилните оператори са скъпи за повечето потребители.

App Pass дава достъп до група приложения, които се ползват без заплащане за трафик. По-късно Opera ще въведе спонсорирана и премиум версия на услугата с разширен набор от приложения. В премиум версията потребителят ще трябва да плати фиксирана цена за работа с App Pass.

Към момента приложението Opera Max е свалено от около 1 милион потребители. Telenor, който оперира и на пазара в България, скоро ще започне да внедрява пилотно услугата в някои азиатски страни.

Коментари по темата: „Услуга на Opera и Telenor не таксува мобилния трафик”

добавете коментар...

  1. йеремия

    освен това браузъра забива яко …абе , реклама..пробвах го тъпо с една дума

  2. йеремия

    рекламата е голямо нещо ама истината е още-по голямо нещо

  3. йеремия

    Глупости, таксува си и още как

Коментар