Google е на път да довърши окончателно Flash

Flash технологията продължава да губи позиции в интернет

Flash технологията продължава да губи позиции в интернет

Дните на Flash технологията изглеждат преброени. От тази седмица Google започна да преобразува автоматично рекламите от Flash в HTML5, съобщи engadget.com.

Отсега нататък всяка реклама, използваща Flash, ще се преобразува автоматично в HTML5 при зареждане през AdWords, AdWords Editor и странични инструменти.

Тази промяна ще засегне по-голяма част от Flash рекламите. Други ще останат недостъпни за конвертиране. Съвместимостта с HTML5 може да се провери с услугата Swiffy.

Отказът от използване на Flash е в отговор на оплакванията на рекламодателите, че много от мобилните устройства не поддържат технологията на Adobe.

Самата Google отдавна се опитва да елиминира Flash. По-рано YouTube се отказа от Flash в полза на HTML5 Video Player, който стана плейър по подразбиране за видео.

Според анализатори, Adobe сама е виновна за съдбата на нейната технология. Така например, от 2012 година компанията не предлага Flash плъгин за Android. Редица производители, сред които Apple, считат Flash за ненадеждна и уязвима платформа.

Коментари по темата: „Google е на път да довърши окончателно Flash”

добавете коментар...

  1. Пу-пу-пу

    Много лошо и страшно!
    Това е жестоко … много ми беше добре да си има adobe flash, който само с едно деинсталиране ми решаваше всички проблеми няма flash няма реклами и бръмбари.

    Моля спасете flash-а! Нека го има! Нека си стоят рекламите на flash!
    Много добре ми е без flash. Да живее и пребъде Flash!

  2. abv

    Безспорен факт е, че Flash плеъра години наред, години под ред е най-уязвимият софтуер, постоянно му намират проблеми, месец след месец, година след година, ред след ред.

Коментар