Ericsson поиска забрана за продажби на iPhone и iPad

Ericsson обвинява Apple в нарушаване на 41 нейни патента за основопалагащи технологии

Ericsson обвинява Apple в нарушаване на 41 нейни патента за основополагащи технологии

Шведската компания Ericsson подаде седем нови съдебни иска в САЩ срещу Apple, заради спор за лицензни такси.

Най-големият в света производител на телекомуникационно оборудване поиска също от Комисията по международна търговия (ITC) да забрани продажбите на iPhone и iPad на американския пазар, предаде Блумбърг.

Ericsson обвинява Apple в нарушаване на 41 нейни патента за основополагащи технологии за безжична връзка на мобилни устройства, показване на информация на екрана, намаляване на консумацията на енергия и принципи на работа на операционната система.

Съдебният иск бе подаден след отказа на Apple да продължи лицензното споразумение с Ericsson за споменатите патенти. Не е известно какви суми Apple е платила досега на Ericsson по този договор, но разговорите за удължаването му се водеха в последните две години.

Отнасянето на казуса към ITC показва стремежа на Ericsson да ускори процеса на взимане на решение. По правило, комисията по-бързо от съда извършва разследванията и издава забрани за продажба. ITC може да влияе ефективно на митниците, налагайки вето върху вноса на продукти, в случая на Apple, тъй като iPhone се произвежда в Китай.

Коментари по темата: „Ericsson поиска забрана за продажби на iPhone и iPad”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Интересно няма ли да им е по-лесно да ги забранят в Европа ?

  2. Saevar

    абе тея от ябълките хептен нагли станали…..

Коментар