Телеком оператори на опашка за нов смартфон на HTC

Проспериращият тайвански производител на смартфони HTC разбуни духовете в индустрията с нов свой продукт. Моделът Diamond 3G е жадуван от телеком операторите, като поне пет от тях вече са поръчали смартфона, преди още да се е състоял официалният му дебют, твърди digitimes.com, като се позовава на информация от китайския Economic Daily News (EDN).
Премиерата на Diamond 3G е насрочена за вторник, 6 май в Лондон. Бройката на глобалните телеком оператори, желаещи да продават смартфона заедно с абонамент за услуги, варира от 5 до 10, според Goldman Sachs.
Очаква се HTC да пласира месечно по 400-500 хиляди от новите смартфони, като продажбите ще започнат през май, твърди докладът на Goldman Sachs. През целия жизнен цикъл на продукта тайванската компания ще пусне около 4 милиона устройства Diamond 3G.
Новият смартфон идва с 2,8-инчов VGA дисплей, Wi-Fi и Bluetooth 2.0, GPS навигация, FM тунер и операционна система Windows Mobile 6.1 Professional. Моделът е четирибандов, включва 4GB флаш памет, 3,2-мегапикселова камера и предоставя слот за microSD карти. 
Наскоро анализатори от Strategy Analytics наредиха HTC сред трите най-успешни доставчика на хендсети по отношение на печалбите. Бизнес моделът на тайванците е подобен на тези на Apple и RIM, които предлагат смартфони чрез телекомуникационните оператори, разчитайки на високи печалби от съпътстващи услуги и приложения.

по темата: „Телеком оператори на опашка за нов смартфон на HTC”

добавете коментар...

  1. D 2

    Визуално на мен по ми прилича на LG Chocolate – само дето на LG логото е над екрана, а не под него. Иначе като качества не могат да се сравняват

  2. R 1

    Визуално изглежда като iPhone. Хардуерно е много назад. HTC могат да правят добри неща, но сегашната им продукция е печалбарски ориентирана. Добре че се появи Apple на пазара – да раздвижи задремалите производители, че от 1-2 години съвсем се успаха.

Коментар