Airbites си навлече проблеми със софийски бизнес партньор

Компанията „Стенбай” ООД (GlobalLan) е отказала достъп на Airbites до собствената й техника, твърдят от интернет доставчика в писмо до медиите. Airbites, която принадлежи към групата на швейцарска телекомуникационна компания Swisscom, няма достъп до ползваното под наем помещение в софийския комплекс „Лагера” и разположеното в него оборудване.
“В нарушение на сключения с Airbites на 21 декември 2006 г. договор за покупко-продажба „Стенбай” ООД, бивш собственик на LАN мрежата в квартала, отказа на интернет доставчика достъп до собственото му оборудване”, оплакаха се от компанията.
При сключването на договора Airbites е придобила собственост над цялата техника, включваща сървъри и друго оборудване, твърдят от потърпевшия интернет доставчик. Всеки месец компaнията, по нейните думи, заплаща и наем за ползването на помещенията, в които се намира оборудването за осигуряване на Интернет в мрежа в 11 софийски квартала – Лагера, Славия, Хиподрума, Бели брези, Иван Вазов, Красно село, Бъкстон, Павлово, Манастирски ливади, Красна поляна 1,2, Сердика 1,2.
„В историята на Airbites този случай е безпрецедентен. Никога не сме се сблъсквали с подобно некоректно отношение от страна на местните ни бизнес партньори”, коментира Манфред Машек, главен изпълнителен директор на холдинга Airbites.
Компанията ще потърси по надлежния ред отговорност от „Стенбай” ООД за неспазване на задълженията му по упоменатия договор за покупко-продажба, заявиха от Airbites.
Възможно е клиентите на доставчика да изпитат временни проблеми с достъпа си до интернет услугата, за което ще бъдат компенсирани, посочиха от Airbites.
В началото на 2007 г. компанията стартира инвестиционен проект за модернизация на интернет мрежата си, като целта е да се изгради подземно оптично трасе в 30 столични квартала. През декември Airbites сключи договор с един от своите партньори – „Стенбай” ООД, за покупко-продажба на оптичен кабел.
След полагане на 6 км от кабела, също от Стенбай в качеството й на изпълнител, Airbites установява недостатъци на кабела, които, по думите на компанията, го правят непригоден за модернизация на мрежата.
В началото на април тази година Airbites уведомява Стенбай за проблема и иска от своя партньор да замени кабела с нов и качествен. В противен случай Airbites ще предприеме действия за реализация на правата си чрез арбитраж, съгласно договора за покупко-продажба, уточниха от компанията.

по темата: „Airbites си навлече проблеми със софийски бизнес партньор”

добавете коментар...

  1. jo

    Фирма Еърбайтс разреши най големия си проблем-махна главния си Мениджър за България.От сигурни источници се знае,че именно главния мениджър е довел нещата до това състояние.
    А най интересната информация,която се разпространява напоследък е,че въпросното ръководно лице е изгонено от служителите на фирмата.Което показва, колко ядлива е била ябълката.
    Според някой хора имало надежда нещата да потръгнат след тази промяна.
    Аз,лично съм абонат Еърите от 5 месеца,от които интернет без прекъсване съм имал около 20-25 дни в началото,а сега интернета идва веднъж на 20-25 дни.
    Според бивши служители на компанията,мрежата им в някой райони е без никаква техническа поддръжка от месеци (а,аз май съм в някой от тези райони).
    Както и да е,последните два месеца не съм плащал за нет,заради отстъпките които фирмата прави към своите абонати загубили свързаноста си към мрежата.Този месец съм на почивка,ама другия ще им тегля и аз една м…на.

    Ако слуховете са верни да се пазят фирмите,които си търсят мениджър щото има един дефектен излязъл на пазара на труда! :))

    Г.М(Р.Н)

  2. TechNews.bg

    !!! AIRBITES-Еър Байтс-Еърбайтс – те са МОШЕНИЦИ

    1. Еър Байтс България ООД (ЕърБайтс или AirBites ) е фантомна, абсурдна, несериозна, некоректна, мошеническа, неорганизирана фирма.
    2. Еър Байтс България ООД ( AirBites ) няма ръководство. От 2 седмици отговарят, че ръководството се сменя. Опитайте да се свържете с някой отговорен фактор в тая фирма, по-високо стоящ от ниво секретарка или телефонист. Няма да успеете.
    3. Еър Байтс България ООД ( AirBites ) няма централен офис. От 2 седмици твърдят, че си местят централния офис.
    4. Еър Байтс България ООД ( AirBites ) няма никаква поддръжка. Така нареченият им Call Center не работи нормално. Връзката с него е почти невъзможна. Телефоните им или дават заето, или никой не вдига. Опитайте сами. Естествено, за денонощна 24 часова поддръжка не може изобщо да става въпрос. Опитайте нощем или в неработни дни.
    5. Служителите на Еър Байтс България ООД ( AirBites )са зомбита. Отговарят еднакво, бездушно, автоматично и абсурдно. Всякакво човешко общуване е невъзможно.
    6. Служителите на Еър Байтс България ООД ( AirBites )са неосведомени, некомпетентни, неграмотни, невъзпитани, безотговорни келеши. Това е видно и в разговор с тях по телефон и при директна среща.
    7. Еър Байтс България ООД ( AirBites ) действа и реагира не като организирана структура, а като неформално сдружение на свободни артисти без всякаква връзка помежду им, т.е. като произволна, случайна сбирщина, подобна на улична тълпа.
    8. В Еър Байтс България ООД ( AirBites ) има невероятно текучество на персонал. Служителите се сменят постоянно. Сравнително нормалните хора напускат фирма AirBites почти веднага, след като са имали глупостта да започна работа в тази фирма, която, най вероятно, е некоректна и към тях.
    9. Фирмите (техниците), с които Еър Байтс България ООД ( AirBites ) има договори за поддръжка на мрежата разтрогват отношенията си с AirBites, в следствие на което няма кой да работи по техническото им оборудване.
    10. Интернет страницата (сайтът) на Еър Байтс България ООД ( AirBites ) е абсолютна безсмислица – не служи за нищо полезно, съдържа невярна, заблуждаваща и ненужна информация.
    11. Еър Байтс България ООД ( AirBites ) нарушава българските, европейските и другите специални международни норми в областта на далекосъобщенията и не спазва никакви стандарти в работата си.
    12. Еър Байтс България ООД ( AirBites ) действа в разрез с всякаква „добра практика” и нарушава общото българско гражданско законодателство.
    13. Собственикът, ако е вярно, може би швейцарски и по точно SwissCom, на Еър Байтс България ООД ( AirBites ) очевидно не знае каква „ценност” притежава. Уж швейцарската Еър Байтс България ООД ( AirBites ) е абсурдна и комична противоположност на това, което традиционно се влага като преносен смисъл и второ значение на прилагателното „швейцарски”.

    Имам нещастието да се ползвам от „услугите” на Еър Байтс България ООД ( AirBites ) в центъра на София и от 21.6.2008 досега нямам Интернет, без някой във фирмата фантом да може да обясни защо, а да не говорим изобщо за оправяне.

Коментар