iPhone 6 е най-популярен в корпоративния сектор

На iPhone 6 и iPhone 6 Plus се падат общо 30% от активациите на мобилни телефони от корпоративни потребители

На iPhone 6 и iPhone 6 Plus се падат общо 30% от активациите на мобилни телефони от корпоративни потребители

Смартфоните iPhone 6 и iPhone 6 Plus са най-популярните мобилни устройства в корпоративния сектор  и държавните структури, сочи новото издание на индекса Good Mobility Index Report, изготвян от доставчика на решения за мобилна сигурност Good Technology.

Двата модела на Apple имат общо 30% дял от активациите на мобилни телефони от корпоративни потребители през четвъртото тримесечие на 2014 г. Най-популярен е 4,7-инчовият модел, на който се падат 77% от активациите на всички епълски смартфони от последно поколение. През третото тримесечие съотношението между iPhone 6 и iPhone 6 Plus беше 85% към 15%.

Като цяло, платформата iOS държи 73% от пазара на корпоративни мобилни устройства в периода октомври-декември 2014 г., спрямо 69% през предходното тримесечие. На второ място е Android с 25%, бележейки отстъпление спрямо третото тримесечие, когато имаше 29% проникване сред корпоративните потребители на смартфони и таблети.

Делът на Windows остава незначителен на ниво около 1%. Наблюдава се повишен интерес към таблетите Surface от страна на потребители във финансовия и застрахователния сектор, както и от компании за бизнес услуги.

Индексът Good Mobility Index Report не отчита проникването на платформата BlackBerry, тъй като канадският разработчик ползва собствени сървъри и активацията на смартфоните не е видна за услугите на Good Technology.

Коментар