D-Link пусна първата си 5GHz точка за достъп

Мрежовата компания D-Link обяви първия си 5-гигахерцов продукт от гамата безжични устройства Wireless N. Точката за достъп Dualband Access Point DAP-2553 работи на честоти 2.4 GHz и 5 GHz и поддържа скорост на трансфер на данни до 300 Mbps.
В допълнение, устройството е снабдено с гигабитов порт и използва технологията Power over Ethernet (PoE) за захранване през Ethernet кабел. Безжичното двучестотно устройство за достъп поддържа и SSID технология за създаване на множество виртуални безжични мрежи върху една хардуерна платформа.
Междувременно D-Link обяви, че в комутаторите от популярната серия xStack е интегрирана технологията на Microsoft за контрол на достъпа до мрежовите ресурси, известна като NAP. Благодарение на нея, всяка заявка за ползване на мрежовите ресурси се осъществява в съответствие с политиката за сигурност на внедрената ИТ система и следва установени практики за оторизация. NAP е достъпна вече и за Windows Server 2008.
Компанията възнамерява да интегрира NAP и в продуктите от линията NetDefend, за да повиши сигурността на мрежата и комуникациите от край до край (E2ES).

Коментар