Symantec търси купувач на Veritas

Symantec няма да се раздели с Veritas за по-малко от 8 млрд. долара

Symantec е готова да се раздели с дъщерната си компания Veritas за сума не по-малка от 8 млрд. долара

Компанията за сигурност Symantec възнамерява да продаде дъщерната си фирма Veritas, която разработва софтуер за съхранение и възстановяване на данни, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

В последните седмици Symantec е провела разговори с редица частни инвестиционни фондове за продажбата на Veritas. Твърди се, че стойността на евентуална сделка превишава 8 млрд. долара.

Ройтерс също потвърждава, че Symantec търси купувач на Veritas и дори споменава имената на потенциалните кандидати – NetApp и EMC. Засега няма официални коментари във връзка с появилите се информации от нито една от компаниите.

Symantec е в процес на разделяне на две публични компании. Първата ще отговаря за разработката и продажбата на софтуер в областта на киберсигурността, а втората – за продуктите за резервно копиране, възстановяване, архивиране и съхранение на данни, по-голямата час от които принадлежат на Veritas.

Продажбата на Veritas може да стане алтернатива на преструктурирането на Symantec, отбелязват анализаторите. Сделката обаче не е 100% сигурна, тъй като отделянето на Veritas чрез продажбата й може да наложи тежко данъчно бреме на Symantec.

Коментар