Xerox пусна напълно рециклирана хартия

Нов тип рециклирана хартия, изцяло произведена от употребявана хартия, пусна на нашия пазар Xerox. Премахването на мастилата от вече използваната хартия е направено с екологична технология, без използване на химическа белина и оптически избелващи агенти (ОВА), съобщиха от компанията.

Хартията Xerox Recycled може да бъде ползвана за цветно и черно-бяло копиране и печат на всички принтери, мултифункционални устройства и копирни машини на пазара, без необходимост от специализирана техника. Характеристиките на новия продукт са същите като на стандартна копирна хартия, с изключение на белотата, която е малко по-ниска, уточниха от Xerox.

Опаковката на новата хартия също е произведена от 100% рециклиран материал.

„Според проучвания на Xerox, между 30 и 60 процента от копираните или принтирани документи в офиса се използват за вътрешни цели”, каза Георги Коцев, мениджър на направлението „Хартии и Консумативи” за България. „Предлагаме на пазара продукт именно за тази ниша в офисното потребление”, допълни той.

Екологичният продукт е награден с „Blue Angel” и “Nordic Swan” за опазване на околната среда и има много ниско ниво на вредни емисии, отделяни при производството му.

Новата рециклирана хартия на Xerox се предлага у нас на почти същата цена като на стандартната копирна хартия.

Коментар