Безплатен мрежов софтуер пести пари на малкия бизнес

Софтуерът за мрежово управление PRTG 100 е достъпен за сваляне безплатно от сайта на Paessler

Софтуерът за мрежово управление PRTG 100 е достъпен за сваляне безплатно от сайта на Paessler

Безплатен софтуер PRTG 100 на компанията Paessler може да спести сериозни разходи за мрежово управление на компаниите от сегмента на малкия бизнес. Приложението не се отличава по нищо във функционален аспект от доказалия се PRTG Network Monitor, който се радва на голяма популярност сред ИТ администраторите.

Единствената разлика е в ограничението от 100 активни сензора за наблюдение, с помощта на които могат да се наблюдават мрежови инфраструктури с около 20 сървъра/устройства. PRTG 100 поддържа отдалечен достъп и автоматични ъпдейти до най-актуалната версия, съобщиха от системния интегратор Перси (Persy), който е партньор за България на Paessler.

„През последните години сложността на ИТ инфраструктурите безспорно се увеличава, което поставя редица предизвикателства пред мрежовите администратори. Искаме да дадем възможност на тези професионалисти да извършват наблюдение на поверените им мрежи по гъвкав и ефективен начин, за да достигнат 100% наличност на мрежовите ресурси”, каза Мартин Филев, технически директор на Перси.

Напълно безплатната версия PRTG 100 позволява и на малките фирми да имат подробна информация за своята ИТ инфраструктура, без това да натоварва бюджета им, допълни той.

Сред непосредствените задачи, които всеки администратор може да изпълни с помощта на софтуера PRTG 100, са наблюдение на уебсайтове, управление на Syslog и SNMP Trap съобщения, мониторинг на имейл трафика, както и на потока от данни през рутери и комутатори (суичове) с помощта на протоколи като NetFlow.

PRTG 100 е достъпен за сваляне от сайта на Paessler, където са публикувани и съвети за ефективно наблюдение на мрежовите ресурси. Пълната версия на PRTG Network Monitor се предлага у нас от Перси с 30-дневен пробен период.

Коментар