Флагмански рутер Linksys вече и на нашия пазар

Флагманският продукт WRT160N от новата серия безжични устройства Ultra RangePlus на Linksys е достъпен и на нашия пазар, съобщават от Комел Софт. Вградената в рутера безжична входна точка поддържа стандарта Wireless-N (draft 802.11n).

Наслагвайки сигналите от няколко радио предавателя, MIMO технологията на Wireless-N умножава ефективната скорост на трансфер и, за разлика от стандартните безжични технологии, не се влияе от отразените сигнали, а ги използва, за да разшири безжичния обхват. Така потребителите получават чувствително по-бърза и по-далечна връзка в сравнение с традиционните 802.11g устройства.

Високата скорост на трансфер прави Wireless N съвместимите устройства подходящи за мрежови мултимедийни приложения като поточно видео, мрежови игри, VoIP разговори и др.

Рутерът идва с обновен дизайн със скрити антени и поддържа новия софтуер на Linksys – Easy Link Advisor. Това безплатно приложение улеснява домашния потребител в първоначалната конфигурация и поддръжката на безжичната мрежа.

WRT160N струва 107 долара без ДДС за крайни клиенти.

Коментар