Apple купи голяма гора в САЩ, за да я опази

Горите, придоби от Apple, ще си останат такива завинаги, въпреки че от тях ще се добива известно количество дървесина

Горите, придоби от Apple, ще си останат такива завинаги, въпреки че от тях ще се добива известно количество дървесина

Apple купи 36 000 акра гора в САЩ, в района на Мейн и Северна Каролина, за да ги опази – ще си останат гори завинаги, въпреки че от тях ще се добива известно количество дървесина. Решението на ИТ компанията е координирано с Американския фонд за консервация, съобщи GreenTech.bg.

От Купeртино твърдят, че правят тази инвестиция, за да е сигурно, че дървесината от гората е устойчиво добита. Ангажиментът цели да гарантира, че компанията ще има стабилни доставки на дървен материал за производството на хартия и целулоза, с които ще прави кутиите за своите телефони iPhone и други свои продукти.

„Apple със сигурност дава показателен пример – и ние се надяваме, че други ще го последват”, заяви Лари Зелцер, президент и главен изпълнителен директор на Фонда. „Съдейки по всичко, загубата на производствените гори на Америка е едно от най-големите екологични предизвикателства, пред които сме изправени”.

„Независимо дали става дума за спестяване на половин милиард литра прясна вода чрез нашата Програма за чиста вода или за обучение на мениджъри, ние работим усърдно заедно с нашите доставчици, за да опазваме и защитаваме ценните ресурси на планетата за бъдещите поколения”, коментира Джеф Уилямс, старши оперативен вицепрезидент в компанията.

Коментари по темата: „Apple купи голяма гора в САЩ, за да я опази”

добавете коментар...

  1. (c:

    Еколог, анонимният е вникнал достатъчно добре, но се чуди как да използва новината за “ентеуегентна подигравка”, без да се сеща, че сам става смешен.

    Но, важното е смартфони по $100 да има, без значение какво причинява това на планетата, нали?

    За любопитните, потърсете в YouTube видео със заглавие “Baotou toxic lake” и се радвайте. Има още много подобни.

  2. Еколог

    А бе Anonymos … Май ИЧ не си вникнал в прочетеното …

  3. Anonymous

    И сега какво искат да кажат? Че продуктите на Епъл са дървени? Доколкото си спомням, първия комп на Гуруто е бил наистина от дърво. В смисън, дървен. Гледай ги от дървени компютри, сглобявани в гараж, докъде стигнаха…

Коментар