Ubuntu 15.04 се адаптира към мобилните екрани

Десктоп версията на Ubuntu 15.04 практически е непроменена на външен вид

Десктоп версията на Ubuntu 15.04 практически е непроменена на външен вид

Новата операционна система Ubuntu 15.04 излезе от етапа на бета тестове и вече е достъпна за сваляне в завършен вид.

Версията, наречена Vivid Vervet, работи на настолни компютри, лаптопи, сървъри, смартфони и устройства от категорията „интернет на нещата”.

Ubuntu 15.04 идва с официална поддръжка на смартфони, която предполага адекватно поведение на системата, когато е инсталирана на устройства с малки екрани. Потребителите на смартфони като BQ Aquaris E4.5 и Meizu MX4 Ubuntu Edition, които се доставят с Ubuntu Touch, могат сами да обновят системите си до новата версия или да изчакат автоматичния ъпдейт в близките дни.

Десктоп версията на Ubuntu 15.04 практически е непроменена на външен вид. Системата се доставя с графична среда Unity 7.3, която има ново меню за приложения – то се намира в индивидуалния прозорец за приложения, а не в общия панел на десктопа.

В основата на Ubuntu 15.04 е обновеното ядро Linux Kernel 3.19.0. В състава на дистрибуцията влиза пакетът от офис приложения LibreOffice 4.4, който се явава безплатна алтернатива на Microsoft Office.

Ubuntu 15.04 предлага повишена производителност при работа на лаптопи и десктопи, благодарение на интеграцията на по-съвременно ядро и новите драйвери. Скоро потребителите ще могат да си свалят Ubuntu 15.04 и с други обвивки, вкл. KDE и Gnome.

Даунлоуд: Ubuntu 15.04

Коментари по темата: „Ubuntu 15.04 се адаптира към мобилните екрани”

добавете коментар...

  1. nqkoi si

    А връзката на PPPOE оправена ли е или още бъгва ?

Коментар