И Philips погледна към пазара на айфоните

Нов телефон със сензорен екран на Phillips разкрива амбициите на компанията да конкурира епълския iPhone. Моделът X800, подобно на Blackberry 9500, ще се опита да привлече потребители, които си падат по стилния смартфон на Apple.

Philips Х800 идва с 2,9-инчов сензорен екран с резолюция 240×400 пиксела. Телефонът работи в мрежи GSM 900/1800/1900 MHz и поддържа GPRS Class 10. Включва модул Bluetooth 2.0 и 2-мегапикселова камера с автофокус и възможност за запис на видео.

Налични са също слот за карти microSD и USB интерфейс. Според публикации в технологичните сайтове, телефонът има възможност за разпознаване на ръкописен текст.

Philips подготвя и по-усъвършенствания модел Xenium X-Connect с 3-инчов екран, поддръжка на UMTS and HSDPA и операционна система Windows Mobile 6. Засега не са известни повече подробности за характеристиките на двата телефона, нито е обявена датата за пускането им на пазара.

Анализаторите очакват скоро и други големи производители на мобилни устройства да предложат свои продукти, наподобяващи iPhone. Така например, вече е сигурно, че през третото тримесечие на годината на пазара ще се появи нов вариант със сензорен екран на популярния смартфон BlackBerry.

Apple пък предприе съдебни битки с безогледните имитатори на нейния айфон. Наскоро адвокатите на компанията предявиха много сериозни претенции към продукта HiPhone, който освен че има почти същото име, но и на външен вид е едно към едно с епълския смартфон.

Коментар