Microsoft извади различна оферта за Yahoo

След кратко затишие Microsoft отново поде кампания за поглъщане на Yahoo. Новата оферта на Редмънт обаче не предвижда пълно придобиване на интернет компанията.
Microsoft предлага алтернативна на Yahoo, в която не се говори за 100% покупка, съобщи в неделя Асошиейтед Прес. Подробности за параметрите на офертата засега не са известни.
Според източници от Редмънт, софтуерният гигант не възнамерява да повтаря досегашното си предложение за покупка на Yahoo, което беше категорично отхвърлено от борда на директорите на интернет компанията.
Шефовете на Yahoo са подложени на натиск от акционерите начело с милиардера Карл Икан, който изкупува ценни книжа на компанията в опит да смени борда на директорите и да върне Microsoft на масата за преговори. От Microsoft обаче отричат да са водили каквито и да е преговори с Икан.
Сагата Microsoft поглъща Yahoo започна на 1 февруари тази година, когото Редмънт публично оповести офертата си от близо 45 милиарда долара за покупка на интернет компанията. Предложението за изкупуване на акциите по 33 долара беше с 62% по-високо от пазарната им стойност към момента.
Ръководството на Yahoo обаче определи офертата като подценяваща и я отхвърли категорично. Последва ултиматум от Microsoft, предвиждаш насилствено поглъщане чрез смяна на борда на директорите, на който Yahoo също не се поддаде, за да се стигне сега до новото предложение с все още неизвестни параметри.

Коментар