Apple завзе 14% от пазара на компютри в САЩ

Делът на Apple от пазара на персонални компютри в САЩ достигна 14% през първото тримесечие на годината, по данни на NPD, изнесени в блога AppleWatch.
Марката обаче има смазващо превъзходство в сегмента на машините с цена над 1000 долара, където държи 66% от пазара, твърдят анализаторите.
Данните сочат, че продажбите на iMac растат, а тези на настолните компютри с Windows са в застой. Откъдето и да се погледне, видно е, че темповете на продажби на епълските компютри изпреварват тези на Windows РС-тата, коментират от NPD.
Причината за застоя на Windows компютрите обаче не е хладното приемане на операционната система Vista, посочват анализаторите. При покупката на нови машини, потребителите рядко се интересуват коя точно версия на Windows е инсталирана, смятат от NPD.

по темата: „Apple завзе 14% от пазара на компютри в САЩ”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Поредното доказателство колко са тъпи и манипулирани американците:) Имам опит с Епъл и освен с дизайн не могат да се похвалят с друго! Нямало несъвместимости:)))))))) Ми те работят с два формата на кръст, не са чули за друго! Гнила ябълка – нахапана и заеязана!

  2. cenata

    Че как няма. Хората ти предлагат компютър с готин дизайн, iMAC направо кърти в това отношение, дават ти ОС която работи (е, надали няма малки бъгове) с конкретния хардуер. Няма несъвместимости. Хората са си написали софтуер за видео, аудио обработка, офис приложения…абе всичко, а не да се чудиш коя програма ти трябва, дали ще ти тръгне на PC-то…
    Ако цените в БГ не бяха толкова убийствени отдавна да съм си взел един за вкъщи.

  3. TechNews.bg

    Нищо чудно при положение, че виста върви по-добре на Мас хардуер, а освен това маковете въртят и хп и осх. Само дето едва ли американците ги купуват и заради това.

Коментар