Samsung застига Intel при чиповете

Samsung застрашава лидерството на Intel в производството на полупроводникови чипове

Samsung застрашава лидерството на Intel в производството на полупроводникови чипове

Samsung постепенно съкращава дистанцията от Intel на пазара за полупроводникови чипове. През първото тримесечие на годината разликата между бизнесите на двете компании падна до 2,3 млрд. долара.

Корейският производител е увеличил продажбите на полупроводници с 6%, достигайки приходи от 9,33 млрд. долара. За сравнение, постъпленията на Intel остават практически без промяна – 11,63 млрд. долара.

Челната тройка допълва тайванският производител TSMC с приходи в размер на 6,9 млрд. долара за периода януари-март 2015 г. Компанията бележи 44% ръст през тримесечието, спрямо същия период на предходната година, съобщи корейската агенция Yonhap News.

Коментари по темата: „Samsung застига Intel при чиповете”

добавете коментар...

  1. (c:

    До Мда:

    Ти добре ли си, бе? Дизайнът бил по-малкият проблем?

    Ми, Самсуляците като са толкова дОбри, освен да взимат лиценз за 386 и AMD64, да тунинговат производството, и да мачкат!

    Я първо провери колко опита имат да направят собствен дизайн по ARM спецификации. Накрая все се връщат към референтния.

    Ето ти Exynos 7420 – референтен big.LITTLE 4+4 дизайн. ARM го пуснаха Октомври 2012г (т.е. преди 2.5 години). Добре, че Samsung поне LPDDR4 сложиха, та да могат да издрапват на някои тестове пред конкурентите.

    Айде по-полека с прехвалването на жълтите.

  2. :-)

    Естествено, че е заради лицензите. Американците трябва да са луди да дадат на дръпнати да произвеждат х86 или пък Итаниум-и. ARM всеки прави, за да печелиш, трябва да продаваш много. Интел си прави каквото си иска с цените при този монопол и продават с голям марж.

  3. Мда

    Абе ти ако си имаш технологията и заводите много бързо можеш да преинеш от една архитектура на друга. При чиповете дизайна е по малкия проблем. Изработката е трудната част.
    Смятам че основната прична Samsung да не правят x86 е по скоро от лицензно естество.

  4. Хихи

    Финансово може, иначе Самсунг има още много хляб да яде докато се научи да прави нещо различно от АРМ чипове и се пробва на х86 пазара.

Коментар