Стрийминг услуга на Google вместо мобилни приложения

Вместо да свалят и инсталират мобилни приложения, в бъдеще потребителите ще ползват стрийминг услуги

Вместо да свалят и инсталират мобилни приложения, в бъдеще потребителите ще ползват стрийминг услуги

Google работи върху поточна (стрийминг) услуга, която ще избави потребителите от необходимостта да свалят и инсталират мобилни приложения на своите устройства, съобщи TheInformatiom.com.

Новата услуга стъпва на технология, придобита от Google със закупуване на компанията Agawi, която се занимава с подобни разработки. В частност, Agawi си е партнирала с Nvidia в създаване на стрийминг технологията Grid.

Засега няма повече подробности за очакваната услуга на Google. Стриймингът, разбира се, може да се ползва само при наличие на постоянна и качествена връзка към интернет, т.е. това е една типична облачна услуга.

Коментари по темата: „Стрийминг услуга на Google вместо мобилни приложения”

добавете коментар...

  1. Иванов

    Една типична облачно услуга
    Какъв ултра модернизъм са тези облачни неща, още много преди тази шумотевица по облаците – има много приложения, като например youtube видео или дори кой и да е най-прост уеб mail.

    Много е старомодно да се говори и пише за облаци и терминали.

    Десетилетия назад в зората на компютрите, когато са били много скъпи е имало такива облачни неща като мейнфрейми супер компютър към който са били свързвани старите терминали състоящи се само от монитор + клавиатура + мрежова карта.

    Сега направо с бясна скорост вървим назад към каменната ера 🙂
    Много е модерно!

Коментар