ModelNote – българско iPad приложение помага на бизнеса

ModelNote превръща iPad в инструмент за разработка на финансови прогнози и бизнес планове

ModelNote превръща iPad в инструмент за разработка на финансови прогнози и бизнес планове

Българска компания разработи мобилно приложение за финансово и бизнес моделиране, предназначено за потребителите на iPad. Наречено ModelNote, приложението вече е достъпно за сваляне безплатно от онлайн магазина App Store на Apple.

От ModelNote могат да се възползват предприемачи, собственици на фирми, финансисти, оценители, банкери и студенти, поясниха от разработчика Dill Ventures. Приложението превръща iPad в инструмент, с който могат да се разработват финансови прогнози и бизнес планове, да се оценяват проекти и компании, да се преценяват варианти на финансиране и др.

ModelNote не изисква формули и попълване на таблици, а използва уникален интерфейс за въвеждане на данните директно с пръсти. Един модел се разработва за минути, стига необходимата информация да е налична. Получените резултати (норми на възвръщаемост, маржове на печалби и др.) се представят в контекста на дадена индустрия или фаза на развитие.

Приложението поддържа експорт на резултатите за допълнителна обработка в Microsoft Excel или прехвърлянето им в документи на потребителя (например бизнес план). Предвидени са също възможности за две фази на прогнозиране, месечни и годишни резултати, корекции за сезонност, интегрирани финансови отчети и други функции.

Даунлоуд: ModelNote

Коментари по темата: „ModelNote – българско iPad приложение помага на бизнеса”

добавете коментар...

  1. Карфиол

    Ами статистиката, че и една статия в този сайт казва: хегемон в богатите държави е iOS, а в бедните Android. Вярно или не, логиката е сходна. Успех на приложението и на собствениците! 🙂

  2. Юзер

    Хубаво нека да има Made in BG.
    Обаче такива оправдания не минават сериозно като “Само за iOS е, защото е доста сложно и голямо” 🙂

  3. Stefan Markov

    Привет,

    Аз съм от собствениците на приложението. Само за iOS е, защото е доста сложно и голямо, и решихме да започнем от една конкретна система, и след това да го развиваме. Иначе няма пакетиране на услуга от Google, всичко си е 100% made in Bulgaria 🙂

    Поздрави,
    Стефан

  4. Коментар

    Интересно защо, приложението е направено само за iOS.

  5. Иванов

    Мирише на това, че отзад има един голям Google и само препродават услугата пакетирана в друг GUI интерфейс. :=)

Коментар