AOC пуска у нас геймърски монитори с FreeSync

Геймърските монитори AOC G2460PF и G2770PF поддържат честота на опресняване 144 Hz и време за реакция 1 ms

Геймърските монитори AOC G2460PF и G2770PF поддържат честота на опресняване 144 Hz и време за реакция 1 ms

Първите два монитори на AOC с поддръжка на AMD FreeSync ще излязат на пазара у нас в близките месеци. Технологията FreeSync осигурява динамични честоти на опресняване, като така елиминира накъсването и засичането на изображенията и позволява бърза реакция в игрите.

За да се възползват от предимствата на FreeSync, геймърите се нуждаят от съвместим графичен адаптер AMD, драйвер за него и монитор, поддържащ технологията. Новите монитори AOC G2460PF и G2770PF идват на цената на предходните модели от серията и ще бъдат налични през септември на крайни цени съответно 624 и 780 лв.

Играта трябва да е възможно най-плавна, а това няма как да бъде постигнато без безупречна синхронизация на графичния процесор с честотите на опресняване на монитора. AMD FreeSync прави това възможно, без да жертва производителността и то на достъпна цена. Технологията осигурява геймърско преживяване с нулево накъсване и засичане, докато поддържа кадровата честота и скоростта на взаимодействие на максимално ниво.

AMD FreeSync използва индустриалния стандарт DisplayPort Adaptive-Sync, за да разреши използването на динамични честоти на опресняване. Това означава, че графичният процесор обновява изображението на екрана, едновременно с изпращането на нова картина към монитора, което води до перфектна синхронизация между двете устройства.

Тази изцяло нова технология не изисква допълнителен хардуер и е базирана на отворени стандарти, без лицензни такси, които да увеличават крайната цена на продуктите.

Мониторът за геймърски съревнования трябва да има честота на опресняване поне 144 Hz и време за реакция 1 ms. Затова AOC G2460PF и G2770PF поддържат тези необходими възможности, докато се грижат за накъсването и замазването през цялото време.

AOC вгражда и технологията i-Care, която намалява напрежението и умората в очите, докато осигурява висока визуална дълбочина и детайли чрез използване на динамично контрастно съотношение от 80 милиона към едно. Вграденият Kensington Security Lock обезопасява монитора по време на LAN партита, така че собственикът му може да се отдалечи от мястото си, без да се тревожи.

Коментар