Autodesk се подсилва с доставчик на софтуер за симулация

Разработчикът на софтуер за проектиране и дизайн Autodesk обяви, че е подписал окончателно споразумение за придобиване на Moldflow Corp.  – доставчик на решения, които позволяват на конструкторите да предвиждат и оптимизират представянето на пластмасови компоненти по време на всеки един етап от процеса на разработване и производство.
Сделката ще бъде оформена като тръжно предложение за изкупуване в брой на всички вписани, но все още неплатени обикновени акции на Moldflow. Тя ще подлежи на специални условия за сключване, включително одобрение от страна на регулаторните органи, и се очаква да бъде финализирана по време на второто календарно тримесечие на 2008, съобщиха от Autodesk.
Придобиването ще позволи на Autodesk да предложи цялостно решение за създаване на дигитални прототипи за различните по размер производства, с възможност за оптимизиране, проверка и подобряване на конструкторските и дизайнерски решения по-рано в процеса на тяхното създаване.
Производителите, които използват решението на Autodesk за създаване на дигитални прототипи, ще могат да се възползват и от опциите за анализ на процеса на производство на пластмасови части и детайли. След като сделката бъде финализирана, Autodesk се ангажира да предоставя поддръжка на клиентите на Moldflow и да ги интегрира в общността от производители на Autodesk.
Autodesk ще изкупи акциите на Moldflow за $22 всяка, което прави около $297 млн., като от тази сума ще бъдат извадени паричното салдо на Moldflow към момента на финализирането на сделката, както и постъпленията от упражняване на опциите.
Седалището на Moldflow се намира във Франимгам, Масачузетс, но компанията има офиси за научна и развойна дейност в Мелбърн, Австралия и Итака, Ню Йорк, както и търговски представителства в различни страни по цял свят. Разполага с 285 служителя, а отчетените й приходи през финансовата 2007 година възлизат на $55.9 млн.

Коментар