CheckPoint излезе начело в хардуера за сигурност в ЕМЕА

CheckPoint се наложи като най-големият доставчик на хардуер за сигурност в региона ЕМЕА

CheckPoint се наложи като най-големият доставчик на хардуер за сигурност в региона ЕМЕА

Нов лидер има на пазара за оборудване за информационна сигурност в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA). Това е компанията Check Point, която изпреварва Cisco, по данни на IDC.

През първото тримесечие на 2015 г. продажбите на хардуер за мрежова защита в EMEA са достигнали 781,1 млн. долара, което е с 2,2% повече на годишна база. Продадени са общо 175 145 устройства, или с 1,3% повече спрямо същия период на предходната година.

Анализаторите очакват средногодишен ръст от 5,4% до 4,39 млрд. долара и до 923 342 броя в периода до 2019 г, вкл.

Продажбите в региона CEMA (Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка) бележат спад от 5,9% като брой и 11% в стойностно изражение до 131 млн. долара, заради неблагоприятната икономическа ситуация.

Check Point държи 18,9% пазарен дял в ЕМЕА, благодарение на търсенето на обединени средства за защита от мрежови заплахи (Unified Threat Management). Този сегмент е нараснал с 10,7% през първото тримесечие и обхваща над половината от общия пазар на оборудване за сигурност.

Cisco отстъпва на второ място с дял от 16,3% за тримесечието, в сравнение с 18,7% година по-рано. Продажбите на компанията са намалели с 14,8% за разглеждания период.

Коментар