Adata предлага изгоден SSD за ъпгрейд на лаптопи и РС

Adata Premier SP600NS34 ще се предлага с капацитети 128GB и 256GB

Adata Premier SP600NS34 ще се предлага с капацитети 128GB и 256GB

Тайванският производител на памети Adata Technology обяви полупроводников диск Premier SP600NS34 с форм-фактор M.2 2242 и интерфейс SATA 6Gb/s. Моделът е предназначен както за ноутбуци и ултрабуци, така и за настолни РС, съобщиха от компанията.

Adata Premier SP600NS34 идва с множество характеристики, повишаващи ефективността на работа, като DEVSLP, BCH ECC и технология Intel Smart Response. Производителят позиционира устройството като решение за ъпгрейд на ултрабук с „най-добро съотношение цена-качество”.

Моделът се предлага с капацитети 128GB и 256GB. Той е изработен по най-малкия форм-фактор за SSD – M.2 2242, като размерите му са едва 22x42x3,5 мм. Това обаче не е за сметка на производителността – с контролера JMicron скоростта при последователно четене достига 540MB/s, а максималната скорост при четене/запис на пакети от 4K в произволен ред е до 67K/68K IOPS.

Premier SP600NS34 поддържа технология DEVSLP (Device Sleep), която намалява консумацията на енергия от традиционните устройства и така удължава времето за работа на батерия.

Технологията Intel Smart Response пък подобрява ефективността на трансфера на данни, като автоматично разпознава най-често използваните данни и приложения. SSD-дискът е снабден с кеш-буфер DDR3 DRAM, с който се постига до два пъти по-висока производителност опри четене/запис в сравнение с SSD без DRAM кеш.

Освен това Premier SP600NS34 поддържа хардуерна корекция на грешките – BCH ECC (Error Correction Code) до 72bits/1KB – за висока надеждност и защита на данните.

Полупроводниковите дискове на Adata идват с възможност за безплатно изтегляне на софтуера „SSD Toolbox” за конфигуриране, оптимизиране и следене на „здравето” на SSD-тата с тази марка, както и за системни настройки, актуализации на фърмуера и други рутинни задачи. Цената на устройството не се съобщава.

Коментари по темата: „Adata предлага изгоден SSD за ъпгрейд на лаптопи и РС”

добавете коментар...

  1. mhm

    Adata предлага изгоден SSD за ъпргрейд на лаптопи и РС
    Цената на устройството не се съобщава.
    Мда, много изгоден ъпгрейд 😀

Коментар