ЕМС представи нови технологии за бекъп и архивиране на данни

EMC Corporation (NYSE: EMC), лидер в областта на решения за информационна инфраструктура, представи нови предложения за създаване на резервни копия на данните (backup), които спомагат за намаляване на бремето, което срещат центровете за данни при все повече разрастващия се дигитален свят.
Новите решения, представени по време на тазгодишния EMC World, използват най-нови технологии за дедупликация на данни и възможност за спиране въртенето и потреблението на енергия на твърдия диск, спомагайки за драстично ограничаване на разходите при бекъп на данни на твърди дискове в сравнение с това на лентови носители.
Константин Стоилов, управител на ЕМС България, отбелязва: “Новите решения ще ни позволят още по-пълно да отговорим на потребностите от сигурен и нискоразходен бекъп и архивиране на данни за клиентите ни от телекомуникационния, банков и застрахователен сектор”.
Новите продукти и решения включват:
– EMC Disk Library 3D 1500 and 3000 – Нови backup-to-disk системи достъпни през локална мрежа (LAN) за средни по големина организации, включващи базирано на правила дедуплициране на данни при бекъп, 99.999% надеждност на платформата за архивиране на EMC и IP репликация. Системите намаляват обема на необходимото за защита на данните пространство и отговарят на изискванията за дистанционно съхранение без нужда от физическо преместване на лентите.
– EMC Disk Library 4000 – Водещите решения на ЕМС virtual tape library (VTL) за отворени системи вече включват дедупликация на данни, възможност за спиране въртенето на дисковете, както и най-новите модели твърди дискове с висок капацитет и ниска енергоемкост, които намаляват консумираната енергия и необходимото охлаждане с до 47%.
– EMC Avamar Data Store Gen 2 and EMC Avamar 4.0 – Най-новата версия на решенията от ново поколение на ЕМС за бекъп и възстановяване на данни включва глобална, базирана при източника технология за дедупликация. Решенията дават възможност за по-лесна поддръжка и употреба, както и възможност за удвояване на капацитета на системата за бекъп на данни. Потребителите намаляват разхода си на енергия с до 43% на архивиран терабайт, с до 25% общите разходи за притежание (TCO) сравнено с първото поколение решения и с до 75% в сравнение с лентовите решения. Всичко това прави по-лесно управлението на по-голям обем информация и елиминира натоварванията в инфраструктурата, причинени от регулярните бекъпи.
– EMC NetWorker Fast Start – Новият интегриран пакет на водещия софтуер за бекъп и възстановяване на данни на ЕМС – NetWorker, предназначен за бързо развиващи се средни по големина организации намалява времето за инсталиране с до 75% и инсталационните процедури с до 80%. Софтуерът предлага самостоятелно архивиращо решение при фиксирана цена под един продукт, с една инсталация.
Лорън Уайтхауз, анализатор от Enterprise Strategy Group, отбелязва: “Създаването на резервни копия на данни предлага някои специфични за различните потребители предизвикателства, зависещи от начина на употреба, изискванията за поддръжка, както и от вече внедрените системи. Стратегията на ЕМС да предлага нови характеристики като дедупликацията, които могат да бъдат изпълнени както при “клиента”, чрез инструментите на решението за бекъп така и при мястото на бекъпа, им дава възможност да адресират множество изисквания на потребителите, при които конкурентите на ЕМС изостават – те или не предлагат решение или предлагат такова, което не е пригодено за специфични казуси на потребителя. Обявените на EMC World нови продукти още веднъж открояват силата на продуктовата гама на ЕМС и нейната способност да предложи решения за защита на данни за потребители от всякакви организации, независимо от тяхната големина и среда.”
EMC Disk Library 3D 1500 и 3000 – нови LAN базирани и използващи дедупликация на данни патформи за бекъп на данни на твърд диск
EMC Disk Library 3D (DL3D) 1500 и 3000 са нови backup-to-disk библиотеки с дедупликация на данни, насочени към средни по големина организации, които използват LAN базирани среди. DL3D 1500 предлага до 36 TB капацитет, а DL3D 3000 – до 148 TB капацитет. И двете системи използват 1 TB SATA твърди дискове с RAID 6 защита и опционално включват Fibre Channel портове за връзка със SAN мрежа.
Дедупликацията на данни е основана на правила и може да бъде изпълнена по време на процеса на резервно копиране или да бъде деактивирана за определен период от време, като помага на потребителите да настройват политиките си на дедупликация спрямо нуждите на приложенията им. Репликацията на дедуплицирани данни намалява разходите за комуникационни канали, като предлага достъпен и сигурен начин за въвеждане на дистанционна защита и възстановяване на данни.
EMC Disk Library 4000 – Нови възможности за дедупликация, спиране въртенето на твърдите дискове и работа при ниска консумация на енергия
Като лидер в сектора на VTL-и – с повече от 245 PB доставени на 1 350 клиента (към първото тримесечие на 2008 г.) – Disk Library (DL) 4000 на ЕМС e предназначен за клиенти, изискващи най-високи показатели и използващи SAN среди. Новата опция базирана на политики за дедупликация на данни позволява на потребителите на Disk Library 4000 да спазват правилата за поддържане на бекъп на данните и в същото време да намаляват както разрастването на обема на архивирани данни, така и разходите за бекъп на твърд диск. Тази нова опция дава възможност да се увеличи капацитета на полезно действие и да се намалят разходите за репликация, като така правят премахването на лентовите носители по-практично за потребителите на DL 4000.
Новата опция за спиране въртенето на твърдите дискове е безплатна и позволява на потребителите да намалят общите разходи за електроенергия и охлаждане в типична среда с до 19%, чрез поставяне на неизползваните в момента твърди дискове в спящ режим. В допълнение, новите и настоящи потребители на DL 4000 могат да се възползват от новите нискоенергийни 1 TB SATA твърди дискове работещи на 4 500 оборота в минута. Тези дискове използват с 32% по-малко енергия от тези, които рабтят при 7 200 оборота в минута. Възможността за комбиниране на опцията за спиране въртенето на твърдите дискове с нискоенергийните твърди дискове в новата DL 4000 система ще намали потреблението на енергия с до 47%.
Тези нови характеристики и опции са съвместими с предишните DL 4000 модели и позволяват защита на вече направената от настоящите потребители инвестиция.
EMC Avamar Data Store Gen 2 и EMC Avamar 4.0 – Повишеният капацитет спомага за намаляване както на енергийните разходи, така и на общите разходи за притежание на системата (TCO)
Новият Avamar Data Store Gen 2 е напълно интегриран продукт, състоящ се от Avamar V4.0 -софтуер за базирана в източника дедупликация при бекъп и възстановаване на данни, инсталиран на ново поколение преконфигурирана и сертифицирана от ЕМС хардуерна платформа. Avamar Data Store Gen 2 е наличен в няколко конфигурации –single node и multi-node, в зависимост от нуждите и изискванията на клиента. Новото решение предлага два пъти повече капацитет в сравнение с предишното поколение. Например, напълно конфигуриран Avamar Data Store Gen 2 може да предложи достатъчно капацитет за съхранение, който е еквивалентен на 1 петабайт традиционно резервно копиране на данни без дедупликация.
Удвояването на капацитета на единичната система помага на потребителите да използват по-малко на брой системи, намалява физически нужната площ на центъра за данни и намалява цялостните разходи за живота на продукта с до 25%, в сравнение с предишното покление на Avamar и с до 75% в сравнение с лентовите решения.
Новият Avamar софтуер вече поддържа 64-битов Red Hat Enterprise Linux 4 и предлага разширена потребителска поддръжка за Microsoft SQL Server 2005, Microsoft Windows Vista, Native Netware client backup and restore (Netware V6.5) и Novell Storage Servers (NSS) дялове на Novell Open Enterprise Server (OES), SLES 10.
Avamar решенията са изключително подходящи за Vmware среди, големи файлови сървъри, отдалечени офиси и други инфраструктури, където процеса на резервно копиране на данни е затруднен от мрежови или други ограничения, свързани с ресурси. В сравнение с решенията от първо поколение, новата версия на Avamar намалява нуждата от пространство за съхранение на данните при бекъп и архивиране и в същото време редуцира разходите за електричество и охлаждане с до 43% на терабайт.
EMC NetWorker Fast Start – Пълна версия на NetWorker за средно големи организации
NetWorker Fast Start е интегрирано пакетно решение, предназначено да улесни лицензирането, инсталацията и настройките на системата. NetWorker Fast Start е идеален за средни по големина огранизации, които искат да стартират с базисно въвеждане на висок клас приложение за резервно копиране на данни, което е на приемлива цена и може да бъде разширено, за да поддържа други интегрирани характеристики като дедупликация, CDP, анализиране на бекъпа и други. NetWorker Fast Start предлага в едно цяло NetWorker сървър (Linux или Windows), двадесет клиента, поддръжка за пет модула за приложения по избор за бекъп без прекъсване на работата (hot backup) -за Microsoft SQL Server и Exchange и Oracle, лиценз за 10 ТВ бекъп на твърд диск (B2D – backup-to-disk) или на EMC Disk Library, поддържка на лентова библиотека с до 40 слота за касетки и 40 часа видео обучение.
Марк Соренсън, старши вицепрезидент на Information Management Software Group на ЕМС: “Представените решения засилват позицията на ЕМС на пазара на бекъп и възстановяване на данни, позволявайки ни да предложим на потребителите както интегрирани решения за бекъп и възстановяване, така и най-добри самостоятелни продукти. С добавянето на важни характеристики като дедупликацията към портфолиото ни, нащите клиенти може да елиминират дублиращи се данни, да мигрират по-лесно на бекъп на твърд диск и да опростят управлението на инфраструктурата си за архивиране на данни. Това отличава ЕМС от другите доставчици на решения, които трябва да “насилят” съвместимостта на един продукт към множество казуси на дедупликация. Докато растежа на данни продължава да създава предизвикателства за потребители от всички мащаби, широкият обхват на портфолиото на ЕМС дава увереност на нашите клиенти, че ще имат правилното и отговарящо на техните потребности решение за бекъп и възстановяване на данни.”
Наличност
EMC Disk Library 3D 1500 ще бъде в наличност от 28 Май 2008 г. чрез ЕМС и оторизираните партнъори;
ЕMC Disk Library 3D 3000 ще бъде в наличност от 28 Май 2008 г. чрез ЕМС и оторизираните партнъори;
EMC Disk Library 3D 4000 ще бъде в наличност от месец Юли 2008 г. чрез ЕМС и оторизираните партнъори;
EMC Disk Library 4000 със намаляване въртенето на диска и ниска енергоемкост ще бъде в наличност от 28 Май 2008 г. чрез ЕМС и оторизираните партнъори;
EMC Avamar V4.0 е вече в наличност чрез ЕМС и оторизираните партнъори;
EMC Avamar Data Store Gen 2 ще бъде в наличност от месец Май 2008 г. чрез ЕМС и оторизираните партнъори;
EMC NetWorker Fast Start е вече в наличност чрез ЕМС и оторизираните партньори.

Коментар