Рейтинг: Samsung e най-уважавана ИТ компаня в САЩ

Samsung оглави рейтинга Reputation Institute за най-уажаваните ИТ компании на пазара в САЩ

Samsung оглави рейтинга Reputation Institute за най-уважаваните ИТ компании на пазара в САЩ

Samsung е определена за най-уважаваната технологична компания в САЩ в рейтинга на ИТ доставчиците, изготвян от консултантската фирма Reputation Institute.

Лидерството на корейския производител се дължи на популярността на неговите продукти и услуги сред американските потребители, отбелязва агенция Yonhap.

Анализаторите са анкетирали около 27 хиляди американци и са оценили компаниите по седем критерия: продукти и услуги, иновации, работна среда, организация на управлението, роля на висшето ръководство и социална отговорност.

Първо място заема убедително Samsung, докато Apple е класирана на 21-ва позиция в рейтинга. Samsung превъзхожда своя основен конкурент по популярност на продуктите, работна среда и организация на управлението, докато Apple има по-висок рейтинг в иновациите.

На второ място в класацията на най-уважаваните ИТ компании е HP, следвана от Microsoft. В челната петица попадат Google и SAP, а след тях се нареждат Intel, NCR, Adobe Systems, Texas Instruments, Toshiba и Salesforce.com.

През февруари сп. Fortune публикува свой рейтинг на най-уважаваните компании. В него на първо място е Apple, следвана от Google, а Samsung бе поставена на 30-та позиция.

Коментар