Магазин за Правец компютри отвори врати в София

„Pravetz Store” представя „миналото и бъдещето на българските компютри”, обявиха от компанията

„Pravetz Store” представя „миналото и бъдещето на българските компютри”, обявиха от Правец Компютри ООД

Първият магазин за продажба на компютри с легендарната марка Правец отвори врати в София. Обектът на на бул. „Симеоновско шосе” 91 е изграден от компанията „Правец Компютри” ООД, която притежава правата върху марката.

Pravetz Store представя „миналото и бъдещето на българските компютри”, обявиха от компанията. Освен продажби на различни конфигурации – лаптопи, десктопи и таблети (на по-късен етап) с марката Правец, търговският център ще предлага сервиз и практически курсове за работа с компютър.

Курсовете, чиято цел е да обучат обикновените потребители да решават проблеми без намесата на специалист, ще се провеждат на компютри Правец, уточниха от компанията.

Един от актуалните курсове е „Windows 10: Основи на ефективната офис работа”, който запознава с фундаментални принципи на операционната система и начините за справяне с най-често срещаните проблеми при ежедневната офис работа. Курсът има продължителност 15 акадамични часа и струва 60 лв., а записването е до края на юли.

Цените на лаптопите Правец 64М започват от 899 лв. за конфигурация с процесор Intel Core i3, 4GB оперативна памет, 128GB полупроводников диск SSD и 14-инчов дисплей с матрица IPS и резолюция 1366х768 пиксела.

Коментари по темата: „Магазин за Правец компютри отвори врати в София”

добавете коментар...

  1. Той

    Ами да, полупроводников е. И просто са го написали правилно а не са използвали някакви чуждици. Това че на нас Българите ни е чуждо използването на Българския език е съвсем друг въпрос.
    И да успех на начинанието, дано предлагат добри конфигурации с добре измислена архитектура.

  2. Обикновен човек

    Петрович, много си далеч от истината…20 години назад и още 5 в лево…
    Има доста информация, какви чипове (процесори) правихме ние и от къде ги крадяхме…Беше нещо от рода на че си мислим, че сме изобретили колелото, а хората отдавна БМВ-то са измислили…Ако не била фалирала държавата.. А ми тя точно заради такива глупости фалира…Щото се бъркаме там дет не ни е работа.. А основно правило е да имаш собствен ресурс за производство, не да чакаш някой да ти даде…Или да чакаш някой да ти измисли процесора, а ти да го откраднеш и да го брандираш….
    Когато руснаците направят масови компютри с чипа “Елбрус”, до степен такава, че да залеят собствения си пазар, да не говорим за световния, ела ми се обади 🙂

  3. Иван

    И аз се впечатлих от този иновативен полупроводников диск!

  4. :o)

    Има огромна разлика между това да произвеждаш компютри Правец и да ги купуваш от китай и да ги продаваш с брандирана лепенка.
    Пича просто е действал бързо и е регистрирал марката 🙂
    Не знам с какво смята да привлече клиентите, собствени марки лаптопи под път и над път.
    Но му желая успех на силно агресивния БГ пазар където обикновенно А марките са по-евтини от Б-марките, като неговата, защото зад едните стоят огромни корпорации с яко кинти, а зад другите няколко човека с плитки спрямо корпорациите джобове.

  5. Шимо

    По-полека Иван Петрович. Не обиждай людете български!

  6. Иван Петрович

    О невежо простолюдие. Ако не беше 89 Година и фалита на държавата, щяхме да сме смазали всички. И сега едни от най добрите програмисти са БЪЛГАРИ. Добре че поне един умен човек реши да направи нещо полезно. Вземете руснаците за пример -техния чип Елбрус е аналог на Интел, а на дъното на компютрите е вграден ссд диск. Не всичко е уиндоус . четете и се образовайте. сигурен съм, че ако бяха се запазили родните заводи Български, сега нямаше да сглобяваме китайски боклуци.

  7. XxX

    Желая успех на фирмата и начинанието им.

  8. Шимо

    … и процесори Core i9 от Каспичан.. и памет 20ГБ от Драгоман..

  9. Шимо

    🙂 Дисковете от цели проводници са в следващите “бизнес” класове на марката 🙂

  10. ignorant

    “полупроводников диск SSD”?
    А диск от цели проводници?

Коментар