LG отрече слуховете за частична продажба на Google

LG няма намерение да продава част от бизнеса си на Google, съобщиха от компанията

LG няма намерение да продава част от бизнеса си на Google

LG Electronics опроверга слуховете, че може да продаде част от бизнеса си на своя партньор в областта на смартфоните – Google.

Южнокорейският производител на електроника ще продължи да се развива самостоятелно, сочат информациите от компанията.

Някои медии публикуваха вчера информации, че Google планира да купи 35% от акциите на LG Electronics за около 2,3 млрд. долара и така да стане най-големият акционер в компанията, по-голям дори от LG Group – холдинга, в чийто състав е LG Electronics.

Новината оскъпи акциите на LG с 14,52% през деня в сряда. Междувременно обаче, компанията опроверга, че се подготвя подобна транзакция с участието на Google. Интернет гигантът също отрича сделка с LG, съобщи ZDNet.

Наскоро акциите на LG Electronics паднаха до 12-годишен минимум, на фона на неблагоприятна прогноза за приходите през второто тримесечие на финансовата 2015 г.

Освен това в медиите изтекоха данни, че флагманският смартфон LG G4 се продава слабо – в Южна Корея са реализирани само 250 000 броя, докато конкурентните модели Galaxy S6 и S6 Edge на Samsumg достигат продажби от 1,3 млн. броя в страната.

Google и LG са отдавнашни партньори. Корейската компания произвежда смартфони от серията Nexus за своя американски партньор.

LG обаче изпитва трудности на ключовите пазари за смартфони като Китай и САЩ, коментира The Korea Times. Компанията заема пето място в света при смартфоните, отстъпвайки на агресивни китайски конкуренти, които се налагат с ниски цени.

Коментар