Водим в Европа по ползване на социални мрежи

Българите са на първо място в Европа по използване на технологиите за достъп до социалните мрежи, установи проучване на Samsung за нагласите към технологиите на европейските потребители.

Бързият интернет и широкото разпространение на мобилните телефони са сред основните причини за популяризирането на социалните мрежи у нас.

92% от българите използват технологичните си устройства за достъп до социални мрежи, срещу 75% средно за Европа. 95% от българите използват своите мобилни телефони, PC/лаптоп и таблети за достъп до имейл, което е и най-популярната причина за европейците – 94%.

Българите не само са най-активни в Европа в ползването на социални мрежи, но са и на първо място по използване на телефони, РС/лаптопи и таблети за правене/публикуване на снимки (74%) и заснемане/публикуване на видео (47%), следвани от гърците. Очаквано за България общият процент е най-висок при потребителите на възраст 16-24 години и почти равен при мъжете (75%) и жените (78%).

За разлика от българите, при европейците четвъртата основна причина (75%) за използване на мобилни телефони, PC/лаптопи и таблети е за достъп до банкова сметка, като 68% от тях използват тези устройства, за да извършват разплащания.

При българите 63% от респондентите използват съответните устройства за достъп до банковата си сметка и 50% правят разплащания. И българите и европейците обаче, за тези дейности най-често използват своя PC/лаптоп.

Една от основните дейности при използване на технологични устройства е комуникацията и 77% от българите използват своите мобилни телефони, PC/лаптопи и таблети за изпращане или получаване на текстови съобщения.

Също толкова са и българите, които използват устройствата си за извършване на интернет или видео обаждания, като отново изпреварваме значително европейците, при които този процент е едва 42%, за сметка на 81%, които използват устройствата си за изпращане или получаване на текстови съобщения.

Коментари по темата: „Водим в Европа по ползване на социални мрежи”

добавете коментар...

  1. Иван

    Прав си Жоро!
    Хората, които наистина работят и се развиват професионално и умствено не ползват соц. мрежите – пълни на 100% с глупости: … кой с кого някъде си ходил и се снимал или писал произволен текст само и само, за да се изфуква с нещо си маловажно и нищожно.

    Социалните мрежи са убежище за умствено ограничените и дребни хора, които не са постигнали нищо смислено в живота си. Публикуването на всякакъв цифров боклук в Интернет на тези хорица им придава смисъл на животеца и също да се чувстват като важни и значими нищожества.

  2. жоро

    Ами това си е ВРЕМЕ, а явно свободното време на българите е бол и що да не се изкажем, ако не на глас, то на текст и снимки, отвътре ни иде. Пък и за всичко имаме мнение, ама и като имаме глухи управници какво ни остава… да изпускаме парата в социалните мрежи. И най-вече хич не ни е срам да ни лъснат голите задници на простотията и неграмотността.

Коментар