Microsoft Send – опростява мобилната е-поща

Приложението за опростена работа с е-поща Microsoft Send вече е достъпно за iOS устройства

Приложението за опростена работа с е-поща Microsoft Send вече е достъпно за iOS устройства

Microsoft пусна мобилно приложение Send, което намалява времето за четене и писане на електронна поща със смартфона. Програмата вече е достъпна за iPhone на територията на САЩ и Канада, като скоро се очаква да излязат версии за Android и Windows Phone.

Send е предназначен на първо място за общуване между служители в компаниите. Изхожда се от предположението, че практически всички служители имат е-поща, вкл. на смартфоните, докато някои потребители не ползват месинджъри или пък не знаят телефоните на колегите си, което затруднява алтернативните начини на комуникация.

Microsoft набляга също на възможността за съхранение на кореспонденцията в Outlook, дори ако писмата се изпращат от други приложения. Нейното ново приложение Send отговаря на тези нужди.

Send позволява бързо изпращане и четене на съобщения, благодарение на опростения си интерфейс, подобен на SMS клиент, като при това съобщенията се съхраняват в Outlook. Може да се каже, Send е отделен модул на Outlook.

С помощта на Send можете да изпратите бързо на един или няколко колеги съобщение без тема, подпис и други характерни елементи на общуването по имейл. Това могат да бъдат някакви спешни съобщения от типа уговорка на среща. Send позволява бързо намиране на адресат, ако той отсъства в книгата с контакти на Outlook или в случай, че някога сте комуникирали с него.

Send не показва цялата кореспонденция от Outlook, а само съобщенията, които са създадени в самото приложение или са получени в него. При това съобщенията в Send се регулират с политиките и настройките от Outlook, в резултат на което сървърите възприемат тези съобщения като обикновени електронни писма.

В близките месеци Microsoft обещава да добави нови настройки за още по-ефективно използване на приложението в компаниите.

Даунлоуд: Microsoft Send (за iOS)

Коментар