Над 100 лаптопа ще използват AMD Puma

Повече от 100 модела мобилни компютри ще използват новата платформа AMD Puma, съобщава вторият най-голям производител на процесори.
AMD пуска дългоочакваната линия от чипове за лаптопи с надеждата да укрепи позицията си на главен конкурент на Intel. Сред производителите на РС, които използват чипове Puma, са Acer, Asus, Dell, Fujitsu Siemens Computers и Hewlett-Packard.
AMD предлага три версии на платформата Puma, която обединява микропроцесор Turion X2 Ultra Dual-Core, поддръжка на WiFi и графични възможности.
В по-ниския клас новата платформа на AMD ще използва графична технология, интегрирана в чипсета, достатъчно добра за видео игри и възпроизвеждане на цифрово съдържание.
За онези, които искат по-добра графика, AMD ще предлага друга платформа, която използва ATI графичен процесор и интегрирани графични функции на чипсета.
В най-горния клас Puma ще включва отделен ATI графичен чип, с достатъчна мощ и бързодействие за многозадачна работа и качествено видео.
Анализатори на пазара смятат, че Puma може да се окаже доста успешна за AMD и да се наложи като жизнена алтернатива на продукцията на Intel в сегмента на масовите ноутбук компютри.

Коментар