Монитор на Samsung зарежда безжично смартфони

Новият монитор имат специална повърхност, на която потребителят поставя за зареждане своето мобилно устройство (снимка: samsungtommorow.com)

Новият монитор имат специална повърхност, на която потребителят поставя за зареждане своето мобилно устройство (снимка: samsungtomorrow.com)

Samsung въвежда нова серия монитори, способни да зареждат безжично мобилни устройства. Серията включва модели S24E370DL и S27E370DS с Full HD екрани с диагонали съответно 24 и 27 инча.

Двата монитора имат специална повърхност, на която потребителят може да постави своя смартфон или друго устройство с поддръжка на технология за безжично предаване на енергия Qi, за да се зареди.

Времето за реакция на PLS матрицата е само 4 милисекунди, контрастът достига 1000:1, а зрителният ъгъл е 178 градуса в двете направления – хоризонтално и вертикално. Яркостта на по-малкия модел е 250 cd/m2, а на по-големия – 250 cd/m2.

S24E370DL и S27E370DS идват с технология AMD FreeSync и изходи HDMI, DisplayPort и D-Sub. Към момента няма информация за цените на мониторите и сроковете за излизане на пазара. Samsung ще покаже новите модели на изложението IFA 2015 през септември в Берлин.

Коментар