Tumbleweed се слива с дъщерна компания на френската Sopra Group

Компаниите Sopra Group и Tumbleweed Communications обявиха план за сливане, който се очаква да приключи до края на третото тримесечие. Френската Sopra Group чрез своята дъщерна компания Axway ще придобие в брой целия остатъчен капитал на Tumbleweed на цена $2.70 за акция.
Операциите на Tumbleweed ще бъдат комбинирани с тези на Axway, така че новото формирование ще предложи интегрирани бизнес решения на повече от 11 000 клиента по света.
Tumbleweed разработва решения за сигурност на електронната поща и трансфера на документи за компании от финансовия сектор, здравеопазването и правителствената администрация. През 2007 година Tumbleweed отчете приходи от $57 милиона. Чрез Тамбълуид Комюникейшънс ЕООД компанията е един от най-големите работодатели на софтуерни специалисти в България, с екип от над 160 служители.
Axway е доставчик на колаборативни бизнес решения с приходи от $218 милиона за 2007 година. Очаква се през 2009 година дружеството, създадено от сливането на Axway и Tumbleweed, да генерира доходи от около €230 милиона с оперативен марж 12–15%.

Коментар